USA: Updates Speedway Amerika
26-10-2023
Gisteravond naar de wedstrijden op Millbridge Speedway geweest. Een heel klein baantje vlakbij Mooresville in North Carolina. Er werd gereden in vijf klassen, makkelijk onder te verdelen in Micros en Karts. Er reden twee kartklassen, de Buggies en de Intermediates en ondanks het aparte uiterlijk gingen ze vrij rap. Het was de laatste wedstrijd om het baankampioenschap. Met acht en tien karts waren de klassen niet heel ruim gevuld, maar desondanks wel leuk om naar te kijken. 

Verder stonden er drie Micro klassen aan de start. Twee Wing Micro klassen. Naast de normale Winged Micros reden ook de Restricted Winged Micros. Een opstapklasse waar Brexton Busch, de zoon van NASCAR coureur Kyle Busch, mee reed. Brexton moet nog een en ander leren, want finishte laatste van de slechts vier deelnemers.

Bij de normale Wing Micros stonden 13 autos aan de start en het was NASCAR Xfinity coureur Sheldon Creed die met een 9.871 de snelste ronde in de kwalificaties neer zette. Best snel op een baan van ongeveer 250m. Creed reed naast de Winged ook in de Non-Winged klasse. Hij zou in beide finales uitvallen.
Met de 26 Non-Wing Micros was het genieten geblazen. Naast de eerder genoemde Creed reed ook NASCAR ster Chase Briscoe mee. De finale was het hoogtepunt van de avond en een ware slijtage-
slag. Centimeters langs de boarding vlogen de kleine racewagentjes en af en toe hapte er een rechter achterwiel. Meestal kon de coureur corrigeren, niet altijd. Tylen Trammel uit Concord (waar de Charlotte Motor Speedway ligt) won de finale.

Het raceprogramma was in even ruim twee uurtjes klaar en wij gingen uitermate tevreden terug naar ons huisje.

Marcel Breg

Terug naar Okt (2023)