USA: Updates Speedway Amerika
23-10-2023
Het is alweer even geleden dat ik een USA stukje geschreven heb, maar aangezien ik weer in Amerika ben is er weer reden voor. Afgelopen zaterdag brachten wij een bezoek aan de Mountain View Raceway, vlakbij Dayton, in Tennessee.

Op het programma stonden maar liefst tien! klassen, deze zouden allemaal een race krijgen. Er stonden onder andere een drietal Late Model klassen aan de start, ook was er een Open Wheel klasse (Modifieds) wat Front Wheel drive klassen, Dwarf Cars en ga zo maar door.

De pits stond dus bomvol met autos, waarbij de meeste klassen rond de 14 autos aan de start hadden staan. De lokale Mountain View Late Models was de main event en had met 20 Crate Late Models de meeste autos aan de start staan.

Wij kregen een warm onthaal van de mensen bij de Parking en de Kassa. Bier was niet toegestaan op de tribunes of de pits, maar kon wel vanuit de auto op de verhoogde parking met uitzicht op de baan genuttigd worden.
De baan was een High Banked 1/4 Mile dirt track. Overal had je fantastisch zicht op de baan en je kon ook vanuit de bochten (bijna tegen het hekwerk) de races bekijken, iets wat niet vaak voor komt op Amerikaanse banen. Wij vroegen ons af hoe dit gemeten wordt, want oogde veel kleiner. De snelste ronde in Qualying werd op 12.1 seconde geklokt.

De races zelf waren op een enkele na niet heel spannend. Er werd gereden op ronden of klok, net wat eerder af was. Het gebeurde twee keer dat niet alle ronden verreden werden voor de tijd om was. Ongelofelijk veel gele vlaggen zorgden er op een hele lastige baan voor dat de flow van de meeting helaas veel onderbroken werd.

De Late Models feature was verreweg de mooiste race, waarbij een aantal erg aan elkaar gewaagd waren. Het einde van de avond werd ingeluid met een heftige crash. Terwijl om 23.00uur al bijna iedereen naar huis was kwamen de zes Dwarf Cars op de baan. Drie van deze kleine wagentjes zorgden voor een heftige crash en rode vlag in de openingsronde. Hierna keken wij natuurlijk nog naar de drie overgebleven autos op de avond op de Mountain View Raceway af te sluiten.

Marcel Breg

Terug naar Okt (2023)