Jan -Feb -Mrt
Apr -Mei -Jun
Jul -Aug -Sep
Okt-Nov-Dec
 
Prive cars naar Posterholt
14-09-2023
Dag allemaal
Er is goed nieuws voor de privecar-liefhebbers onder ons.
Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober krijgen we de kans om deze klasse te tonen op het circuit van Posterholt. Dit met het vooruitzicht om daar eventueel volgend jaar meerdere wedstrijden te kunnen rijden.
Concreet wil dit zeggen dat diegene die nog een privecar hebben staan, deze onder het stof mogen uithalen om terug te rijden op! Hoe fijn is dat?!
Zoals jullie weten gelden er in Nederland wel strengere veiligheidsregels dan in België. We zullen dus zo snel mogelijk een reglement opmaken, waarin de veranderingen ten opzichte van de privecars in Warneton duidelijk zullen beschreven worden.
De organisatie beseft ook dat deze eerste proefwedstrijd er al zeer snel zal zijn. Vandaar dat iedereen nog de mogelijkheid heeft om te rijden met een wagen die voldoet aan het reglement van Camso. Hieronder zijn enkele puntjes waar wél op wordt toegekeken bij de keuring:
- De wagen moet voorzien zijn van een boven aanzuigende brandstoftank. Deze moet volledig afgedekt zijn met een niet-brandbaar materiaal.
De benzineleidingen dienen van gewapende brandstofslang te zijn. Voor deze eerste wedstrijd wordt een rubber brandstofleiding met een koordlaag in, ook toegelaten, mits deze niet verduurd is. Deze leiding moet worden voorzien van een afsluitkraan binnen handbereik van de bestuurder. De benzinetanks moeten voorzien zijn van een ontluchting, met daarin een terugslagklep.
De ontluchting dient onder het voertuig uit te komen en wel 30cm van de uitlaat.
Indien je een originele injectie benzinetank hebt, die voor de achteras onder de wagen zit, dan wordt deze voor deze proefwedstrijd nog toegelaten. Naar volgend jaar toe wordt hier nog verder over beslist.
- De batterij mag binnen in het rijderscompartiment staan, mits goed bevestigd en volledig afgeschermd met een niet-brandbaar materiaal.
- De bumpers voor- en achteraan moeten worden verwijderd, alsook alle losse onderdelen in de wagen zoals glas en dergelijke.
- Net zoals in Warneton is het verplicht om een grondzeil mee te brengen voor onder de wagen in het wagenpark.
- Een degelijke raceoverall, racehandschoenen en helm zijn verplicht, alsook een niet beschadigde 4- of 5-puntsgordel.
- Voorzie een duidelijk nummer op de dakplaat (witte achtergrond met zwarte cijfers), want er wordt voor deze wedstrijd niet met een transponder gereden.
Inschrijven kan door te mailen naar info@pacautospeedway.nl
Inschrijvingsgeld is €125 voor het hele weekend.
Dit is inclusief 2 inkom bandjes voor de beide dagen.
Tof weetje: Er wordt dat weekend gereden voor de Gouden Helm Bokaal. Ook voor de privecars wordt er zo’n beker voorzien. (zie foto)
Er worden ook voor de eerste 3 dagbekers voorzien.
We hopen dat er een mooie opkomst zal zijn, om zo te tonen dat privecars een succesvolle klasse kan zijn.
Bij verdere vragen kunnen jullie contact opnemen met Rolf van Tilburg. Tot dan!!!
Terug naar Sep (2023)