Speedway Emmen nieuws
20-01-2023
Enquete Speedway Emmen en update accomedatie!

Zoals jullie wellicht weten zijn hebben we onlangs een enquete gehouden. Uiteraard hadden we zelf al een aantal punten ter verbetering op de agenda staan maar het altijd goed om eens te kijken hoe de rijders, officials en uiteraard het publiek over ons denken en vooral wat er verbetert kan worden. 
Er zijn ruim 500 reacties binnengekomen. Ca 100 Banger/ Stox rijders hebben gereageerd, ca 80 Stockcar rijders en 25 officials en fotografen en ruim 300 mensen die als publiek hebben gereageerd! 

Over het algemeen zijn de reacties van de rijders die in de afgelopen 2 jaar op Emmen hebben gereden erg positief. De sfeer wordt als erg prettig en gemoedelijk ervaren. De promotie en communicatie vooraf verloopt prima. Op de dag zelf werkt het door de groepsapp ook een stuk beter als voorheen. Bij de stockcars wordt de aanwezigheid van een echt aanspreekpunt in de perspoon van promotor Harmen Zwerver als een enorme verbetering gezien. De vlotte doorloop wordt als prettig ervaren. In het verleden moest er soms lang gewacht worden. Dit is de laatste jaren enorm verbeterd. 
Uit de reacties blijkt dat het overgrote deel van de rijders de veranderingen aan (en de extra ruimte op) de baan als positief hebben ervaren. Ook is de ondergrond is ook een stuk beter als voorheen. Echter een kwart van de stockcar rijders vindt dat de baan verder verbetert kan worden. Met name de samenstelling van de toplaag, of het doorkomen van de betonplaten op de rempunten. Afgelopen jaar hebben we hier alvast onderzoek naar gedaan en hebben aantal mogelijke oplossingen bedacht die we komend jaar gaan testen om het nog verder te verbeteren.

Wat betreft het publiek zijn de reacties erg positief. Het overzicht over de baan wordt als een zeer positief punt ervaren. Ook het dat men eigen eten en drinken mee mag nemen wordt zeer gewaardeerd. Je krijgt waar voor je geld, Altijd een groot aanbod van races. Een veel genoemd pluspunt is dat men kan zien dat de accommodatie voortdurend verbeterd wordt.  Als belangrijkste verbeterpunten worden vooral de parkeerplaatsen en de toiletten genoemd. 

Gelukkig zijn er geen spectaculaire dingen naar boven gekomen die we niet verwacht hadden en zijn onze verbeterpunten voor 2023 eigenlijk alleen maar door jullie bevestigd. In de afgelopen maanden hebben we een plan gemaakt om de accommodatie verder te verbeteren. 
Arena:
Zo hebben we grote toiletunits aangeschaft. Deze zullen nadat ze opgefrist zijn dit jaar langs de baan geplaatst gaan worden. In totaal beschikken we dan over ca 15 EXTRA toiletten beschikken rondom de arena zodat wachtrijen hopelijk tot het verleden behoren. 

Rennerskwartier
Ook hebben we een hele partij lantaarnpalen aangeschaft of het rennerskwartier beter te verlichten. Daarnaast zijn we voornemens om gedeelte stroomkastjes terug te plaatsen vd mensen die overnachten. Als het lukt willen we deze lantaarnpalen weer voorzien van boxen zodat het in de pits makkelijker wordt de wedstrijddag te volgen. 

Baan
Om de baan verder te verbeteren hebben we een veegmachine aangeschaft waarmee we losse steentjes etc telkens van de toplaag kunnen halen en deze zo dus te filteren. 
Indien mogelijk willen we nog een tijdelijke loods bouwen zodat materieel van het middenterrein naar binnen verplaatst kan worden tussen de racedagen.. 
Tot slot zal dit jaar de nwe parkeerplaats naast het kanaal in gebruik genomen gaan worden. Deze zal plaats kunnen bieden aan honderden autos. 
We weten nog niet wanneer alles operationeel zal zijn. Het kost uiteraard erg veel tijd om e.e.a. te realiseren. We doen ons best om het z.s.m. zover te hebben! Er wordt aan gewerkt!

Speedway Emmen

Terug naar Jan (2023)