Einde dragraces Drachten
11-01-2023
Er zullen geen Dragraces meer zijn op het vliegveld van Drachten waar sinds 1975 drag races werden georganiseerd .Door een nieuwe aanvliegroute en  voor deze nieuwe aanvliegroute moet de hele landingsbaan worden gebruikt en moet de baan compleet worden schoongemaakt. Het baangedeelte waar rubberresten op zit zal worden schoongemaakt door een deskundig bedrijf. Vanwege de hoge kosten wordt het verwijderen van de rubber slechts eenmalig uitgevoerd, waardoor de baan niet weer kan worden gebruikt voor races.

Daarnaast sluiten de verdere ontwikkelingen op het veld en het nieuwe luchthavenbesluit, de vigerende wet- en regelgeving, evenementen uit, die de orde en veiligheid van het luchthaventerrein kunnen aantasten. Ook evenementen waarvoor de luchthaven tijdelijk gesloten moet zullen hierdoor worden uitgesloten.

De dragrace organisatie DHRA zal, in samenwerking met de diverse partners, blijven zoeken naar alternatieve locaties in Nederland .Wij hopen ook namens Pewi.nl dat het de DHRA gaat lukken om deze sport te behouden in Nederland.

Bron DHRA

Terug naar Jan (2023)