Autocross Horst 6 november
05-11-2022
Jaarlijks houdt autocrossclub De Paradijsracers hun clubkampioenschappen, als alle wedstrijden van het seizoen onder de vlag van het ASUZ-kampioenschap gereden zijn. Dit jaar is de zogehete clubcross op zondag 6 november, op het Peeldijkje in Horst vanaf 11.00uur.

De cross is verdeeld in 28 manches, met licentierijders en balkenklasse rijders.

De licentierijders rijden in 3 manches om het clubkampioenschap, dit geldt ook voor de jeugd-licentierijders. In de H&H Marktkramen klasse, Lumar klasse en Tunneke klasse, strijden de coureurs in een startopstelling van een winnaarsrace. Dit is spectaculair om te zien.

Ook komen de Melderse balkenklasse aan de start. Hierin mogen alleen maar inwoners uit Melderslo aan meedoen. Ze hebben het afgelopen jaar al 8 manches gereden, en zullen deze dag er nog 3 rijden om de uiteindelijke winnaar van de Rinus Henraath wisseltroffee. De andere leden die met een balkenauto rijden, strijden in 3 manches om het clubkampioenschap.

Dit jaar is er voor het eerst ook een veteranenklasse, waarin alleen de 50+ leden van de club aan deelmogen nemen. Daarnaast mogen de dames ook dit jaar is er weer van start in de  damesklasse. Verder is er een groep met instap volwassenen, dit zijn volwassenen die nog nooit of zelden gereden hebben. De auto waarin zij rijden moet van een lid van de club zijn. Zo kunnen ze kennis maken met de autosport. Alle autos moeten aan het reglement van de ASUZ 2022 voldoen.

De entree en het parkeren zijn gratis!

Voor verdere informatie zie www.paradijsracers.nl

Terug naar Nov (2022)