F2 supercup nieuws
01-09-2022
De link naar de finale startopstelling is op de website van de F2 Supercup te downloaden https://www.f2stockcarsupercup.nl/nieuws

Finale 17 september 2022 te Kollum.
De Startopstelling is bepaald aan de hand van 5 eerder verreden kwalificatiewedstrijden. Deze zijn verreden op het FAC circuit van Blauwhuis, Speedway Emmen en bij de NAC op het van der Schaaf circuit.
Uit deze wedstrijden zijn de beste 28 rijders direct geplaatst voor de grote finale.
De overige plekken zijn voor 6 Engelse deelnemers, indien aanwezig, en 2 Nederlandse coureurs geplaatst uit de semifinale.
Voorafgaand aan deze finale wordt de semifinale verreden, de minimale deelname is 10 autos. Vanuit het klassement mogen de nummers 29 t/m 61 deelnemen, deze hebben minimaal aan 2 kwalificatiewedstrijden deelgenomen. De semifinale is de 2e wedstrijd van de racedag. We rijden voor de semifinale 16 rondes.

Vanuit deze semifinale mogen degene die 1 en 2 worden achteraan starten in de finale van de Supercup F2.
Mochten er geen Engelse deelnemers aanwezig zijn dan gaan de eerste 8 Nederlandse coureurs over.
Voor de finale worden alle autos gekeurd en komen in het afgesloten Parc Ferme te staan in het verlengde van de startopstelling. 
Vooraf de finale vindt de voorstellingsronde plaats, de coureur staat achterop de bumper met het welbekende herinneringsvaantje en de monteur zit achter het stuur. Bij het plaatsnemen van de coureur in de auto worden de motoren uitgezet. Deze worden weer gestart na het sein van de wedstrijdleiding met de melding gentleman start your engines. Mocht er een rode vlag komen zonder dat er 1 ronde is afgelegd, dan komt er een algehele herstart en een sleuteltijd van exact 10 minuten. 
36 Coureurs bumper aan bumper op een circuit van 350 meter geeft zeer zeker vuurwerk.
Na het verrijden van de finale worden de beste 5 coureurs op het middenterrein gehuldigd door de 2 prachtige ronde-missen en wordt er een ronde rondgereden in de pacecar. De winnaar wint de enorme wisselbokaal, een spoiler, de beker en een prijzenenvelop.
De motoren en bijbehorende onderdelen worden van de beste 5 verzegeld en kunnen verder deelnemen aan het programma. Na afloop vindt de technische keuring van deze 5 autos plaats in een afgesloten ruimte in de boerderij naast de racebaan.
Na afloop van de racedag worden de prijzen uitgedeeld wat mogelijk is gemaakt door de sponsoren.
Prijzen en enveloppen zijn er voor de beste 10 finalisten, de puntenkampioen van het klassement, de semifinale winnaar, en de beste superstar, rood-dakker, blauw-dakker, geel-dakker en wit-dakker van de finale.

F2 Junioren

De F2 junioren rijden geen finale omdat ze op tijd rijden en niet op positie zoals bij de senioren.
De einduitslag van de junioren is bekend en kun je vinden onder het kopje tussenstanden op de website.
De F2 junioren worden in het zonnetje gezet op de grote finaledag, we zullen niet alles verklappen maar op deze dag worden o.a. hun prijzen uitgereikt na afloop van de racedag, tegelijk met het uitreiken van de prijzen van de senioren. Voor alle F2 junioren deelnemers aan de F2 Supercup is er een kleine herinneringsattentie.
De beste 10 van het klassement ontvangen de prijzen, de wisselbokaal voor de winnaar en een mooie beker voor de beste 10. De winnaar wint tevens de welbekende spoiler, voor de nummers 2, 3, en 4 is er ook nog een prijs gesponsord.
We hopen jullie allemaal te zien op 17 september.

F2 supercup

Terug naar Sep (2022)