USA: Updates Speedway Amerika
07-07-2022
Het was lange tijd onzeker of de wedstrijd om de Don Martin Memorial Silver Cup op Lernerville Speedway door kon gaan. De weersverwachtingen zijn de laatste paar dagen nogal wisselvallig. Uiteindelijk bleef het de hele avond droog, terwijl het een paar mijl verderop gehoosd heeft.

Door de onzekerheid van het doorgaan van deze All Star Circuit of Champions wedstrijd, waar $25.000 te winnen was, hadden veel fans en enkele coureurs besloten het risico niet te nemen om naar Lernerville af te reizen. Toch stonden er 37 Sprint Cars aan de start en ook waren er 15 RUSH non-wing Sprint Cars.

Kyle Larson was aanwezig en zijn doel was om niet weer tweede te worden achter Brent Marks, wat hij gewend was bij de PA Speedweek. Marks zette de snelste kwalificafie tijd neer. Een 12,6 over de 640m dirt track. In de finale was het in eerste instantie Marks die de leiding nam, maar het was Larson die iets sneller door had dat de snellere lijn de buitenkant van de baan was. Larson ging Marks voorbij en in de 27 ronden die volgde kon Marks alleen toekijken hoe Larson de overwinning pakte.

Marcel Breg 

Terug naar Jul (2022)