USA: Updates Speedway Amerika
02-07-2022
USA: Updates Speedway Amerika

Gisteravond was de achtste van tien avonden PA Speedweek. Nu op de legendarische Williams Grove Speedway. Ik was op tijd en kon dus een goede plek op de backstraight bleachers claimen. Tip van mijn buurman op de tribune van Hagerstown.

Er bleken 32 Sprint Cars in de pits te staan en dezelfde buurman had mij gewaarschuwd voor een saaie avond, want inhalen is moeilijk at the Grove.

Na de heatraces en de loting voor de eerste vier startrijen leek het een makkie voor Brent Marks te worden. Hij had pole geloot en zijn twee rivalen Justin Peck en Anthony Macri moesten vanaf de vierde rij vertrekken. Macri wist zich in de 30 ronden durende finale flink naar voren te werken in een race die ook enkele gele en een rode vlag bevatten. In de rode vlag mocht getankt worden en aan de afstelling gewerkt en dit hielp zowel Marks als Macri want zij waren in de slotfase een klasse apart. Vooral Macri wist het gat helemaal dicht te rijden en kreeg zelfs kans om een last bend slide job te proberen op Marks. Deze lukte net niet en zo won Marks zijn tweede feature op rij met een dikke cheque van $15.000,-

Vanavond ronde negen van de PA Speedweek op de Speed Palace van Port Royal.

Marcel Breg

Terug naar Jul (2022)