Blauwhuis 3 juli
28-06-2022
Wie gaat er naast Tsjalle Greidanus (die semi-final 1 won op Texel) op de eerste rij van start tijdens de grote finale van de  World of Dirt op Texel? Op die vraag krijgen wij aanstaande zondag 3 juli antwoord. In deze kwalificatie race plaatst de top 14 zich rechtstreeks voor de grote finale.

1️- Op de eerste rij is het ranglijstaanvoerder H14 Rick Wobbes die mag vertrekken vanaf pole-position. Rick kent tot nu toe een voortvarend seizoen. Hij klom in dakkleur door zijn recente prestaties en mag zich nu opmaken voor de vuurdoop op de eerste rij in een belangrijke race. Hij scoorde van zijn totale punten (222) de meeste punten op Speedway Blauwhuis en laat daarmee zien dat hij sterke kaarten in handen heeft.
Zijn generatiegenoot H141 Richard Falkena legde zijn basis voor de tweede startplaats met een goede seizoenstart op Speedway Emmen. Richard weet wat ervoor nodig is om vanaf de eerste rij een finale te winnen. Hij werd immers als eerste coureur King of Dirt vanaf Pole-position. Hoewel hij nu aan de buitenzijde staat, kan hij met een goede start zijn uitgangspositie omzetten naar een goed resultaat.

2️-Achter de bumper van Rick Wobbes is het H181 Mark Veenstra die vanaf de tweede rij aan de binnenzijde van start mag gaan. Mark won de laatste finale op Speedway Blauwhuis en daarmee de Frans Twijnstra bokaal in de laatste bocht. Hiermee heeft hij het vertrouwen en het momentum. Het hele seizoen zit Mark er goed bij en dankzij deze resultaten is hij een geduchte kanshebber voor een goede uitganspositie.
H155 Pieter Langeveld is de man van Texel die maar al te graag voor zijn thuispubliek in de grote finale zou willen vlammen. Daarvoor zal hij wel eerst deze race moeten finishen. In het verleden heeft hij laten zien dat hij onder druk kan presteren. Zodra hij los gereden is van de rest is het maar al te moeilijk om Pieter te achterhalen.

3️- Vanaf de derde rij is het H699 Jan Kuin die zal proberen een goede uitgangspositie te kunnen verwerven met zijn roze machine. Over het algemeen heeft Jan vaak een goede uitgangspositie voor grote wedstrijden. Echter zal de hij flink gas moeten geven om zijn pechduivel voor te kunnen blijven.
Naast Jan Kuin start H61 Koen Maris. Koen kende een ongelukkige dag op Texel en mistte de finale. Maar als Koen dezelfde snelheid heeft als hij had tijdens de Kings Battle en de seizoensopener is hij zeker kanshebber voor de eerste rij. Koen zijn rijstijl kenmerkt zich dat hij niet bang is voor een duwtje.

4️- 0p de vierde rij is de best geklasseerde dame terug te vinden. De Drentse H332 Nathalie Wekema staat haar mannetje in het startveld. Zij liet zien dat zij met de beste coureurs mee kan op dit hoge niveau. Achter de rode zakdoek (voor het stof) zit een kuitenbijter die niet eerder loslaat tot de finishvlag gevallen is.
De vierde rij wordt compleet gemaakt door H27 Rutger Valk. Rutger heeft ervaring in WK finales en weet wat ervoor nodig is om een goed resultaat te scoren. Gelet op zijn behaalde resultaten toont hij dat zijn constante optreden hem deze positie gebracht hebben.

5️- Op rij 5 vinden wij de King of Dirt H79 Lourenz de Vries. Lourenz scoorde tijdens de laatste wedstrijd op Texel nog een podium plaats. Het rustige karakter van de Koning zorgt ervoor dat hij bekeken rijdt en weinig gekke dingen doet. Dit brengt hem ver op de momenten wanneer het er echt toe doet. Hij laat zich niet snel van de wijs brengen.
Aan de buitenzijde van Lourenz is het H591 Barry Boersen.
Barry voelt zich gesterkt door zijn teambaas Jaap Horner Boersen die zal zijn ervaring delen met Barry. Net als Pieter Langeveld komt Barry ook van het eiland Texel. Dat is al genoeg reden om extra gas te geven voor de eremetalen.
Tot slot: Outsiders voor de winst of een goede uitgangspositie.
H453 Jacob de Vries, huidig Nederlands- en Fries kampioen. Hij kende tot nu toe weinig geluk, maar het moet zijn kant wel weer eens op gaan vallen. H228 Jan Roelof Wijbenga, net als Jacob voormalig King of Dirt en kende evenals Jacob de Vries (veel) pech eerder dit seizoen. H40 Mark Tesselaar, heet Tesselaar van achternaam, deze achternaam betekend: zeer snelle coureur in het Winkels dialect. Met zo’n achternaam hoor je automatisch bij de top. Een andere naam uit datzelfde dialect is Peetoom, deze achternaam betekend zoiets als; goed met viercilinders, nog beter met acht. H710 Roy Peetoom heeft de snelheid om zich te plaatsen.

Er zijn zoveel deelnemers zoveel kansen. Alles ligt open aanstaande zondag 3 juli. 

FAC Blauwhuis

Terug naar Jun (2022)