Camso nieuws
25-05-2022
BELANGRIJKE BERICHTEN 25.05.2022
1-  DE RACE VOOR 26 JUNI IS VERPLAATS NAAR 4 SEPTEMBER.
Bij de indiening van het dossier voor 26.06 heeft de administratie van de DPA om aanvullende stukken gevraagd. Er lijkt enige verwarring te zijn ontstaan tussen het kleine dossier (26.06) en het grote dossier (hernieuwing van de vergunning). De elementen, die in het grote dossier zaten, moesten blijkbaar ook in het kleine dossier zitten, aangezien het om twee verschillende diensten gaat, die beide aanvragen behandelen. We hadden de aanvraag voor 26.06 opnieuw kunnen indienen, maar er zou nooit op tijd een beslissing zijn genomen (voor 26.06).

2-HET GROTE DOSSIER VAN DE VERNIEUWING :
- De deadline is ingegaan op 28 maart 2022. De DPA Bergen moet binnen 110 dagen een uitspraak doen; dat betekent dat we normaal gesproken tegen 11 juli een uitspraak van Bergen moeten hebben. De DAP heeft de mogelijkheid om het dossier met 30 dagen te verlengen, maar het gaat meestal om complexe dossiers en we gaan ervan uit dat het dossier Camso niet zo moeilijk is. Na 11 juli moet de gemeente binnen 30 dagen een definitieve beslissing nemen, maar we mogen hopen dat dit iets sneller zal gebeuren. Dat betekent dat we hopelijk eind juli 2022 weten of we kunnen blijven organiseren of niet.
- Er zijn een paar goede tekenen, wat betreft de verlenging van het rijbewijs. Verschillende administraties moeten een advies geven aan de DPA, die vervolgens alle gegevens samenvatting maakt en deze doorstuurt naar de gemeente, die de eindbeslissing neemt. Er zijn administraties waarvan het advies belangrijk is, waarvan wij weten of vermoeden dat zij een gunstig advies hebben gegeven. Enerzijds heeft Ipalle, verantwoordelijk voor de waterverontreiniging, een gunstig advies gegeven; anderzijds hebben we maandag een videoconferentie gehad met de P ole Environnement de Wallonie, waar we het hele dossier moesten verdedigen en ik de indruk kreeg. Het project was goed ontvangen (geen moeilijke vragen of agressief is gesteld). We weten ook wat het geluid betreft dat de verantwoordelijke persoon niet negatief is over de uitbreiding van het rijbewijs. Er zullen waarschijnlijk verschillende maatregelen moeten worden genomen (o.a. uitbreiding van de geluidsmuur, speciale uitlaten, drie wedstrijden per uur ipv 4, enz. ). Dat de petitie zoveel handtekeningen heeft gekregen is natuurlijk ook niet negatief. Hiervoor bedanken wij Alizee Rousseau en iedereen die heeft gereageerd.
- HEEL BELANGRIJK is ook het feit dat het bodemonderzoek, dat uiteindelijk 1 jaar en 3 maanden heeft geduurd, gunstig is gebleken. Elke vervuiling is historisch. We moeten alleen een laag van 50 cm goede grond boven de grote talud leggen.

3- CONCLUSIE : we moeten nog 2 maanden wachten. Plaats AUB geen negatieve reacties; het helpt ons niet vooruit en kan alleen maar schadelijk zijn. Dus wacht geduldig.

4 -4 SEPTEMBER 
Als alles naar wens verloopt, is het de bedoeling de her-opening van het circuit te vieren met een absolute knaller:
ORCi Europees kampioenschap Bangers
Bangerstox PRE 1980
Caravan race
Ramp roll over
etc.

CAMSO

Terug naar Mei (2022)