Aanvullende info FWD bangers op Emmen
02-05-2022
24 september organiseren we de September Specials. Voor het eerst sinds jaren komen op deze zaterdag de Unders Bangers terug op Emmen Speedway en daarnaast organiseren op dezelfde dag FWD (voorwiel aangedreven) bangers voor de allereerste keer.

We krijgen inmiddels steeds meer vragen over deze beiden klassen vandaar dat we onze uitgangspunten even met jullie willen delen. Wellicht geeft dit wat meer duidelijkheid!

Het is de bedoeling dat we op deze vaste racedag in september een racedag buiten het puntenklassement om organiseren. Een dag voornamelijk vd fun en dagprijzen. Deze dag telt wel mee voor het DB Demontage Entertainersklassement. Indien mogelijk elk jaar een andere aparte klasse naast de FWD bangers. Het komende jaar beginnen we met Unders bangers als speciale klasse.

Uitgangspunten Fwd bangers:
De meeste autos van de laatste 25 jaar hebben voorwielaandrijving. Ze zijn daarom alom verkrijgbaar maar tot op heden niet toegestaan op Speedway Emmen. Vanaf dit jaar gaat daar verandering komen met ten minste 2 wedstrijddagen voor Voorwiel aangedreven bangers. Omdat de meeste autos van de straat zo met originele motor en bak gebruikt kunnen worden zullen de instapkosten wellicht lager zijn dan Unlimiteds. Uiteraard staat veiligheid nog steeds voorop maar het beloofd een mooie klasse voor de fun te worden. Voor veel autorodeo en/ of bangerstox rijders wellicht een mooie stap om eens te racen op Speedway Emmen.

- voorwiel aangedreven
- minimaal 1250 maximaal 1750kg kentekengewicht. (indien hoger eerst overleg met de organisatie)
- injectie toegestaan
- Geen 4x4s, geen cabrios, geen bussen en geen S.U.Vs.
- MPVs toegestaan mits voldoen aan bovenstaande voorwaarden (S-max, Espace, voyager, etc)
- motorinhoud vrij maar uiteraard geen turbo, superchargers etc.
- Ford mondeo, S-max, Volvo 850, s/v70, s60, s80, Opel vectra, diverse japanners (mazdas, toyotas, nissan etc etc), en europese middenklassers, chrysler voyager maar ook voorwielaangedreven amerikanen. 

ASE Bangers

Terug naar Mei (2022)