F2 supercup verslag Emmen Kollum
28-04-2022
41 coureurs waren aanwezig om na 2 jaar geen supercupwedstrijden te hebben gereden in Kollum te strijden om de eerste supercup punten. Helaas was de titelverdediger Wim Peeters er deze wedstrijd niet bij omdat hij dit jaar zowel formule 1 op asfalt  als formule 2 asfalt en gravel rijdt. 
Zoals altijd worden er in de manches om de punten gestreden.

Manche 1, Rutger Veenstra wist zijn voordeel van vooraan te starten goed uit te buiten, hij wist de snelle blauw en rood dakkers voor te blijven en pakte de overwinning voor Jorrit v/d Wal en Jelmer Plantinga.

Manche 2, deze manche leverde een overwinning op voor nieuwkomer Wilco Terpstra al kwam Michael Schutter wel heel erg dichtbij, Arjen de Wilde die de overstap heeft gemaakt van de formule 1 naar de formule 2 pakte de 3e plaats. Ook was er een knappe 5e plaats in deze manche voor Baukje Greidanus.

Manche 3, Jorrit v/d Wal wist ditmaal wel de snelle wit dakker Rutger Veenstra te achterhalen en pakte in de manche de overwinning voor meervoudig supercup winnaar Toon Schut, Toon moest zoals gewoonlijk helemaal achteraan starten maar dat is voor hem geen probleem, met snelle rondetijden kwam hij snel naar voren maar hij moest zijn meerdere kennen in deze manche in Jorrit, Rutger Veenstra deed met zijn 3e plaats wederom goede zaken. Manon de Hoop reed ook een goede manche en eindigde als 7e.

Manche 4, Michael en Colin Schutter strijden om de overwinning,  Wilco Terpstra nam al snel het hef in handen maar wist de gebroeders Schutter niet voor te blijven, Michael pakte de overwinning voor zijn jongere broer Colin, Wilco moest genoegen nemen met de 3e plaats. De top 5 werd volgemaakt door Arjen de Wilde en Sjoerd Kranenburg.

Manche 5, Jorrit v/d Wal doet hele goede zaken in deze manche, na zijn 2e plaats in de 1e manche en overwinning in zijn 2e manche weet hij ook zijn  3e manche te winnen, met een ruime voorsprong op Jelle Tesselaar die dit jaar zowel rijdt in de formule 2 als formule 1. Dit geldt ook voor Tjalle Greidanus die in deze manche de 5e plaats pakte. De 3e en 4e plaats in deze manche waren voor Jelmer Plantinga en Patrick Tersteeg.

Manche 6, dat het zoet van een overwinning goed smaakt is bekend, Wilco Terpstra pakte zijn 2e manche overwinning van de dag, met een mooie voorsprong op Jesse Storm, ook Jesse is een talent die afkomstig is uit de stockcar F2 junioren, Michael Schutter toonde ook deze manche het potentieel van zijn nieuwe stockcar, plaats 3 was ditmaal voor hem. Robin Roos en Colin Schutter pakte ook in de manche de nodige punten met een 4e en 5e plaats.
Totaaluitslag van deze wedstrijd leverde een mooie overwinning op voor Jorrit v/d Wal, hij wist nipt 1 punt meer te scoren dan Wilco Terpstra die een mooi debuut kende dit weekend in de formule 2. Michael Schutter deed het dit weekend het beste van de gevestigde orde, hij staat voorlopig 3e in de tussenstand voor Toon Schut en Arjen de Wilde.

Emmen,
Manche 1, in de eerste ronde pakt Rutger Veenstra de leiding, echter een gele vlag zorgt ervoor dat de race wordt stop gelegd, na de herstart is het weer Rutger Veenstra die een mooie voorsprong pakt op de man van het paasweekend Wilco Terpstra. Wim Peeters is er ditmaal wel bij en gaat als een komeet door het veld heen, ook Jelle Tesselaar, Toon Schut en Michael Schutter hebben het tempo er goed in. Wilco Terpstra gaat in bocht 3 in de rondte en verliest hierdoor veel plaatsen. Wim Peeters weet een paar ronde voor de finish Rutger Veenstra te passeren en rijdt onbedreigd naar de overwinning toe. Rutger Veenstra weet zijn 2e plaats te behouden voor Jelle Tesselaar. Toon Schut en Michael Schutter maken de top 5 vol.

Manche 2, Dennis Holtrop pakt de kopstart voor Mick Verlaan, echter kampt Dennis al snel met problemen waardoor hij zijn stockcar aan de kant moet zetten, Mick Verlaan neemt voor een korte tijd de leiding over maar al snel moet hij deze afstaan aan Senna Claes, deze neemt een ruime voorsprong maar Jorrit v/d Wal, Tjalle Greidanus en Ricardo Schmidt komen snel naar voren. Een paar ronden voor het einde kampt Senna Claes ook met een technisch probleem en moet hij zijn  stockcar op het middenterrein parkeren, nu is het Jorrit v/d Wal die de leiding heeft achter zijn rug is er een mooie strijd tussen Tjalle Greidanus  en Ricardo Schmidt. Als de finishvlag valt is het Jorrit v/d Wal die deze manche op zijn naam schrijft voor Ricardo Schmidt en Tjalle Greidanus. Jelmer Plantinga en Guus Hermkens worden in deze manche 4e en 5e.

Manche 3, Nadat de eerste start niet goed was mocht men in de herkansing, Rutger Veenstra pakte direct een kopstart, voor Ricardo Schmidt en Wim Peeters verliep de eerste ronde niet zoals zij gehoopt hadden, zij haakte in elkaar en het duurde even voordat zij weer van elkaar los kwamen, met een grote achterstand konden zij hun weg vervolgen. De top 3 Rutger Veenstra, Senna Claes en Dennis Holtrop wisten een redelijk gat te slaan maar de snelle mannen zoals Jorrit v/d Wal, Tjalle Greidanus  en Patrick Tersteeg kwamen ook opzetten. Rutger Veenstra wist een mooi gat te slaan en pakte de overwinning, Jorrit v/d Wal wist met een last bender Senna Claes van de 2e plaats af te houden, Senna kwam hierdoor in de problemen en werd ook nog gepasseerd door Dennis Holtrop en Patrick Tersteeg.

Manche 4, Ook voor deze manche waren er 2 pogingen nodig om goed van start te gaan, Dennis Holtrop pakte de kopstart, echter werd er alweer snel geel gevlagd zodat er weer opnieuw geformeerd moest worden. Bij de herstart lagen Marco Doodeman, Dennis Holtrop en Douwe Jan Visser op de plaatsen 1, 2 en 3. Al konden zij hier niet lang van genieten want een ronde later was de stand Jorrit v/d Wal op 1 gevolgd door Jelmer Plantinga en Jarno Emming. Jelle Tesselaar maakte een mooie opmars en wist Jelmer Plantinga van de 2e plaats te verdringen, op de plaatsen 4 en 5 waren Wim Peeters en Ricardo Schmidt in een stevige strijd verwikkeld. Jorrit v/d Wal maakte een paar ronde voor de finish een zeldzaam foutje, dit betekende een manche overwinning voor Jelle Tesselaar, Jelmer Plantinga werd 2e en Wim Peeters 3e. De top 5 werd volgemaakt door Ricardo Schmidt en Michael Schutter. Dat het een duur foutje was voor Jorrit v/d Wal bleek uit het feit dat hij finishte op plaats 7.
Totaaluitslag van deze wedstrijd leverde een dag overwinning op voor Jelle Tesselaar voor Jelmer Plantinga en Jorrit van der Wal.
In het tussenklassement heeft Jorrit v/d Wal zijn leidende positie verstevigd hij heeft nu 8 punten voorsprong op Michael Schutter.


F2 Stockcar 

Terug naar Apr (2022)