Stockcar races in de Mèrthal in Horst
10-03-2022
Op zaterdag 19 maart en zondag 20 maart zullen in de Mèrthal in Horst
voor de 26ste maal de Europees kampioenschappen Modelstockcars worden verreden. Dit evenement zal ook dit jaar worden georganiseerd door De Peeldrivers. Met deelname uit: Nederland, Engeland, België en Schotland totaal ruim 60 deelnemers. Ook Indoor kampioen 2019 Brian Weijers uit Zijderveld (lid van de Peeldrivers) zal in de Mèrthal aan de start verschijnen. Verder is outdoor wereldkampioen 2019 en lid van de organiserende vereniging Jeroen Janssen uit Sevenum natuurlijk aanwezig in de Mèrthal. Bij de junioren race komt o.a. Peeldriver Teun Jansen uit Velden aan de start.

Zaterdagavond vanaf 19.00 uur is het Open Limburgs kampioenschap
longtrack voor Electro stockcars schaal 1:12. Deze iets kleinere auto's gaan net zo snel in de Mèrthal als de brandstof auto's. Grote voordeel is dat er geen uitlaat gassen zijn en dus ook helemaal geen stank in de Mèrthal op zaterdag avond. Ook hier zullen rijders uit Nederland,Engeland Duitsland en Belgie aan de start verschijnen. Omdat dit vrij nieuw is op het Stockcar weekend verwacht de organisatie veel publiek. Dus kom op tijd en geniet van deze nieuwe race klasse in de Mèrthal. ook zal er deze avond in de pauzes een demonstratie plaatsvinden van de Bangers klassen uit Antwerpen.

Het programma:
Zaterdag 19 maart zullen de trainingen van de brandstof auto's plaats vinden van10.00 uur tot 17.00 uur. Hierna trainen de Electro auto's tot 19.00 uur. Om 19.00 uur start het Limburgs kampioenschap longtrack Electro stockcars 1:12 Zondag 20 maart beginnen de voorrondes voor de brandstof stockcars om 09.30 uur. De finale wedstrijden worden vanaf 13.00 uur verreden. De Pauzes worden opgevuld met demonstratie's en Muziek. Verder zal er een grote tombola zijn met mooie prijzen en is de hoofdprijs dit jaar gesponsord door Maessen Koeriersdiensten.
De entree is op beide dagen gratis.
Meer info: www.peeldrivers.nl

Terug naar Mrt (2022)