USA: Updates Speedway Amerika
02-02-2022
We zitten in februari, dus dat betekend traditiegetrouw dat het NASCAR seizoen gaat beginnen. Aanstaande zondag zal de eerste race gehouden worden, zoals al eerder te lezen was zal dat de NASCAR Clash at The Coliseum zijn. Gehouden op de tijdelijke kwartmijl in het Los Angeles Coliseum stadion. Afgelopen weken is er flink getest, vooral op de superspeedway van Daytona, maar ook op de kortere baan van Phoenix. Het Nederlandse Hezeberg Team had voormalig Formule 1 kampioen Jacques Villeneuve achter het stuur in Daytona en het is de bedoeling dat hij zich zal proberen te kwalificeren voor de Daytona 500. Nederlander Loris Hezemans mocht het testwerk op de kortere oval van Phoenix op zich nemen.

Deze maand zal ook het Indycar seizoen van start gaan. Op 27 februari zal het geweld losbarsten in de straten van St. Petersburg in Florida. Alle races zullen tenminste 26 coureurs aan de start hebben staan. Er zijn maar liefst 25 coureurs die het hele seizoen gaan deelnemen, waaronder natuurlijk onze eigen Rinus van Kalmthout, maar ook verrassend genoeg Romain Grosjean en Jimmy Johnson. Deze beide oldtimers maakten vorig seizoen hun Indycar debuut en wilden zich toen alleen op normale circuits richten, maar zullen dit jaar ook op alle ovals aantreden. Dit seizoen zullen we tenminste zes Rookies gaan zien, waarvan er vijf het gehele seizoen meedoen. De Colombiaanse Tatiana Colderon, vooral bekend van Europese Formule 2 en Formule 3 racerij zal zich alleen richten op de normale circuits. Dezelfde auto van AJ Foyt Enterprises zal op de ovals door een nog te bepalen coureur bestuurd gaan worden. Verder zullen vanuit Europa de Deen Christian Lundgaard en de Engelsman Callum Ilott de overstap vanuit de Formule 2 maken. Daarnaast zien we twee Amerikaanse Rookies, namelijk Kyle Kirkwood en David Malukas. Zij zijn kampioen en runner up van het afgelopen Indy Lights seizoen. Tenslotte is de laatste rookie een Canadees, namelijk Devlin DeFrancesco. Hij heeft zijn succes in de Europese Formule Racerij beproefd. Hoger als de Formule 3 kwam hij niet, om vervolgens naar de VS te gaan om afgelopen seizoen zesde in het Indy Lights kampioenschap te worden.

Volgende week zal het slopende seizoen van 90+ races voor het World of Outlaws Sprint Car kampioenschap ook weer van start gaan. Op 10, 11 en 12 februari staan de DIRTcar Nationals traditiegetrouw op het programma in Volusia tijdens de Speedweeks rondom de Daytona 500. Drievoudig kampioen Brad Sweet is klaar om zijn titel te verdedigen en op worldofoutlaws.com staat een mooi interview met de coureur van Kasey Kahne Racing over zijn aanstaande jacht op het verdedigen van deze titel. Hierin vertelt hij ook dat hij nog graag wil winnen op de Williams Grove Speedway, iets wat nog niet gelukt is. Verder denkt hij dat dit jaar vooral David Gravel, Logan Schuchart, Carson Macedo en Sheldon Haudenschild een bedreiging voor the Big Cat, dat is de bijnaam van Sweet, zullen vormen. Als laatste vertelt Sweet nog dat Knoxville voor hem de mooiste baan is om op te racen en dat het fysiek en mentaal de zwaarste baan is om te racen. Ook The Greatest Show on Dirt gaan we in 2022 weer volgen.

Marcel Breg


Terug naar Feb (2022)