Speedway baan gaat weer open
28-11-2021
North Wilkesboro speedway een baan met historie gaat weer open, het was een oude Nascar baan waar in 1996 voor de laatste keer de Nascar reden en de allerlaatste wedstrijd was in april 2011. Maar nu krijgt de baan vanuit de staat North Carolina 18 miljoen om de baan weer open te krijgen, dit is trouwens een deel van 40 miljoen wat de staat investeert in speedway banen want ook Charlotte motorspeedway en Rockingham speedway krijgen geld voor o.a ook infrastructuur. 

Eigenaar van de baan is Speedway motorsport Llc die tevens eigenaar is van een 8 tal andere Nascar banen waaronder Bristol en Charlotte. 

I Racing
In augustus sprak Dale Earnhardt Jr zich uit voor financiering om de speedway te ondersteunen. Dat volgde op een inspanning in 2019 toen Earnhardt, Marcus Smith en anderen de racefaciliteit opruimden, die bezig was door de natuur te worden teruggewonnen. Na de schoonmaak is de baan door iRacing gescand en in de digitale wereld geplaatst.

Marcus Smith ceo van Speedway Motorsport Llc zegt de toewijzing aan North Wilkesboro levert het startkapitaal op dat nodig is om de infrastructuur van de historische faciliteit weer op te bouwen. Nu de staatsbegrotingen definitief zijn, kunnen we ons concentreren op de projectprioriteiten en werkschemas bepalen. Het doel is om het baan  te moderniseren, zodat het in de toekomst weer races en speciale evenementen kan organiseren.

Zo zie je maar dat weer een baan terug komt wat men nooit verwacht wel door mede steun van de staat, wie weet kan Coventry speedway ook nog ooit terug openen..

Bron Racing News

Terug naar Nov (2021)