USA: Updates Speedway Amerika
17-11-2021
De belangrijkste kampioenschappen waren vorige week beslist, toch werd er afgelopen weekend natuurlijk nog geracet. Het racende circus zakt in de wintermaanden wat meer af naar het zuiden en ook enkele hallen gaan weer omgetoverd worden tot race stadions. Daarover later meer. If you know, you know…

De 410 cubic inch Winged sprint cars reisden weer eens af naar hun favoriete Pennsylvania. In York Haven op de BAPS Motor Speedway verzamelden 38 Sprint Cars. Op de 0,4 mijl lange dirt ovaal, was het Brent Marks die de A Feature won, voor Danny Dietrich en Logan Schuchart. Naast Anthony Macri (6e) en Jacob Allen (8e) waren het vooral de onbekendere lokale coureurs die acte de presence gaven.

Vooral voor de dirt Late Model coureurs was er nog wel iets interessants om voor te racen. Zo stonden er 55 Late Models in Senoia aan de start. Op de halve mijl in Georgia werd de Peach State Classic verreden en de winnaar was Chris Madden. De coureur die tweede werd in het World of Outlaws kampioenschap van 2021 wist wel een mooie cheque van  $52.052,- met zijn overwinning bij te schrijven. Daarnaast waren er ook nog een dertig tal Late Models naar Las Vegas afgereisd om voor de Duel in Desert te strijden. Bobby Pierce was de winnaar en won niet de beloofde $50.000,- dollar, maar kreeg het dubbele omdat hij ook aan de twee andere Triple Crown races voor de Late Models mee gedaan had. Te weten de Bristol Dirt Nationals en de Texas Dirt Nationals. Een mooie $100.000,- verdiend in 1 avond, dat kan alleen in Las Vegas natuurlijk.

Er ontstond na deze race wat discussie op Twitter, waarom de Late Models zoveel prijzengeld konden pakken, terwijl de Midgets het vaak voor veel minder moeten doen. Ikzelf vind de vergelijking met de Stockcar F2 wel passend, aangezien het vaak hele mooie races op levert, maar het nooit echt publiek naar de circuits trekt. Chris Windom won de USAC Midget finale op zaterdag in San Tan Valley op de Arizona Speedway en kreeg daar slechts $4.000,- voor.

Tot zover voor deze week, volgende week zal ik de wijzigingen in de NASCAR Cup series voor 2022 behandelen.