USA: Updates Speedway Amerika
13-10-2021

Het belangrijkste nieuws uit Amerika afgelopen week was natuurlijk dat Loris Hezemans officieel bekend gemaakt heeft in 2022 enkele NASCAR Cup races te gaan rijden met zijn eigen team. Het Hezeberg team van vader Toine Hezemans en zakenman Ernst Berg zal door het Reaume Brothers Racing team onderhouden worden. Ze gaan met een Ford met startnummer 27 rijden. In eerste instantie staan de zes road courses in 2022 op het programma om het jaar erop eventueel een volledig seizoen te gaan rijden. Het overstappen naar een totaal nieuwe auto volgend jaar is voor het team het uitgelezen moment om in te stappen, omdat de kennis van de Next Gen auto voor iedereen nog in de kinderschoenen staat.


Afgelopen zaterdag stond Hezemans aan de start bij de NASCAR Xfinity race op de Roval in Charlotte, North Carolina. Na lange tijd goed mee te kunnen komen rond de 30e positie moest de Nederlander vier ronden voor het einde opgeven met technische problemen. Uiteindelijk werd hij op een 35e positie op negen ronden geklasseerd. AJ Allmendinger won de race.


Op zondag reed de NASCAR Cup Series op dezelfde Roval in Charlotte en dit was de laatste race van deze Play Off ronde. Nadat Kevin Harvick zich verremde en zichzelf uitschakelde was de grootste angel uit de strijd van de play offs. Alex Bowman, Christopher Bell en William Byron hadden alle drie een overwinning nodig om door te gaan, maar het was Kyle Larson die met een beetje geluk met de zege aan de haal ging. Het wordt een strijd tussen de drie topteams, want bij de laatste acht zitten maarliefst drie coureurs van Joe Gibbs Racing (Denny Hamlin, Martin Truex Jnr en Kyle Busch), ook drie Team Penske coureurs zijn van de partij (Ryan Blaney, Joey Logano en Brad Kesselowski) en zelfs na het wegvallen van twee Hendrick Motorsports coureurs in de afgelopen ronde blijven er nog steeds twee (Kyle Larson en Chase Elliott) over die kans maken op de titel. Volgende week zondag gaan we met the Round of 8 verder op de anderhalve mijl oval van Texas Motor Speedway.

De World of Outlaws NOS Energy Drink Sprint Car Series reden afgelopen weekend twee avonden op de Port Royal Speedway in Port Royal, Pennsylvania. Op de vrijdag was het de Australische Sprint Car coureur Kerry Madsen die de finale wist te winnen voor de locale man Lance Dewease. Op zaterdag was het Spencer Bayston die geen wiel verkeerd kon zetten. Hij won zowel zijn heat, de dash als de main event met overmacht en liet zien dat er volgend jaar met hem rekening gehouden moet worden als hij een volledig seizoen World of Outlaws gaat rijden. David Gravel en Donny Schatz completeerden het podium. De winnaar van vrijdag, Kerry Madsen, finishte als 4e.

De All Star Circuit of Champions (ASCoC) Sprint Car serie reed afgelopen zaterdag op de 1/3e mijl oval van Fremont Speedway in Ohio en daar stonden maarliefst 48 Sprint Cars in de pits. Dat waren er tien meer op dezelfde avond in Port Royal. En ondanks dat het veelal de wat minder bekende coureurs waren vond ik het opvallend dat het animo zo groot was voor deze wedstrijd. Het was de laatste wedstrijd voor de ASCoC mannen dit seizoen en uiteindelijk was het Cole Macedo die de finale op een hobbelige en lastige baan won. Cole is de jongere broer van Carson Macedo die vooral in de World of Outlaws te zien is. Het was Tyler Courtney die de puntentitel van de ASCoC binnen sleepte en Sunshine kennen we nog van zijn Kings Royal overwinning in Eldora eerder dit jaar.

Marcel Breg
Foto Nascar




Terug naar Okt (2021)