USA: Updates Speedway Amerika
21-09-2021
Its Bristol Baby! Op de wereldberoemde betonnen half mile van Bristol, waar vroeger 250.000 mensen konden plaatsnemen, werd afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd in de eerste ronde van de Play Offs afgesloten. Na deze race werd bekend welke twaalf coureurs nog kans maakt op het kampioenschap. Het waren de kemphanen Denny Hamlin en Kyle Larson die beide vanaf de tweede plek de ander een Stage zagen winnen. In de laatste Stage op weg naar de finish reden de #11 en #5 ronden zij aan zij, tot Hamlin een klein foutje maakte en tegen Larson aantikte, waardoor Hamlin een lekke band opliep. Uiteindelijk was het Larson die met een agressief rijdende Kevin Harvick wist af te rekenen om de overwinning. Een sterk rijdende William Byron werd knap derde, wat hem precies genoeg punten gaf om twaalfde in de puntenstand te staan. Aric Almirola en Tyler Reddick kwamen allebei twee posities te kort voor de volgende ronde. De race in Bristol stond weer bol van de crashes en incidenten. De meeste echter zonder belang voor de winst of de Play Offs. Echter waren het Chase Elliott en Kevin Harvick die na de race elkaar nog even op zochten om een eerder incident met elkaar te bespreken. Wordt misschien vervolgd.

De Indycar race van Laguna Seca werd zondagavond gewonnen door Colton Herta. De Andretti Autosport coureur wist hier zijn tweede overwinning veilig te stellen. Kampioenschapleider Alex Palou wist met een tweede plaats zijn voorsprong op zijn grootste rivaal Patricio O’Ward te vergroten. Het was vooral voormalig Formule 1 coureur Romain Grosjean die voor het vermaak zorgde, want door een goede strategie en agressieve inhaalacties wist hij een mooie derde plaats te bemachtigen. Vooral de inhaalacties in de befaamde Corkscrew (kurkentrekker) bocht waren erg spectaculair en niet zonder risico. Rinus van Kalmthout kwam door wederom een matige taktiek en niet voldoende snelheid niet verder dan een 18e positie. Volgende week is in de straten van Long Beach de laatste race van het seizoen.

Tot zover een wat korter verslag als normaal.