Covid regels Warneton 5 september
27-08-2021
ORGANISATIE VAN 5 SEPTEMBER “THE BIG ONE”
TEXTE EN FRANCAIS SUIT DIRECTEMENT
1° WIE MAG ER BINNEN?
- De personen welke een Covid Safe Pass = Vaccinatiebewijs hebben; dit is het bewijs, dat ze 2 maal gevaccineerd zijn, sedert minimum 10 dagen.
- De personen, welke een negatieve PCR test = testbewijs hebben van niet ouder dan 48 uur. ZOALS IK HET BEGREPEN HEB HEEFT IEDEREEN IN BELGIE RECHT OP 2 GRATIS PCR TEST, tot eind september.
- De personen welke een sneltest hebben, welke niet ouder is dan 24uur
- De personen, welke een officieel document hebben, dat ze Covid hebben gehad, welke niet ouder is dan 6 maanden = herstelbewijs.
- KINDEREN tot 12 jaar, mogen zo binnen en hoeven geen test te hebben. Paspoort meebrengen!
- ZEER BELANGRIJK: Het is het moment van het bekomen van het resultaat van de test, dat telt voor de 24 of 48 uur. NIET het moment van de test zelf.
- OOK ZEER BELANGRIJK: PASPOORT EN HET COVID BEWIJS/ QR CODE GEREED HOUDEN aub, ZODAT ALLES ZO SNEL ALS MOGELIJK GAAT en er geen lange file ontstaat.
De QR-code op de Smartphone wordt aan de ingang gescand; wie geen smartphone heeft, moet het officiële papieren document meebrengen, met de QR-code er op.
ZEER BELANGRIJK:
 - Wij raden iedereen aan, om naast de smartphone ook nog het officiële papier met QR-code mee te brengen. Soms zijn er grote problemen met de mobile verbinding (overschakeling van Proximus in België naar Orange in Frankrijk, daar het circuit op 400m van de Franse grens ligt.), zodat we in geval van problemen een tweede controlemogelijkheid hebben. Ook hebben wij hier soms een zeer zwakke internetverbinding.
- Een sneltest is GEEN zelftest; bij een sneltest krijgt men na ongeveer 15 minuten een officieel resultaat met QR-code. Een zelftest is een test welke men zelf uitvoert. Dit is uiteraard niet geldig.
- We proberen een geneesheer te vinden, welke een sneltest zou uitvoeren ter plaatse tussen 8u00 en 12u00. MAAR TOT NU TOE NOG NIET GEVONDEN. Is wel moeilijk. Dus er niet te veel op rekenen. Als iemand kan helpen, graag.
2° INKOMTICKETS: 
IEDEREEN kan binnen. Men moet geen tickets op voorhand hebben en men kan geen tickets reserveren.
Het is natuurlijk wel gemakkelijk en sneller als men inkomtickets op voorhand heeft. Daarom zullen wij op WOENSDAG 1 SEPTEMBER TUSSEN 19u00 en 20u00 tickets verkopen aan de ingang van het circuit.
Inkomprijs is 30€ voor volwassenen. Kinderen tot 16jaar betalen 3€
3° INKOM PROTOCOL:
Op de parking buiten, zullen 3 rijen opgesteld staan, waar iedereen, uitgenomen de piloten, moeten aanschuiven. Op het einde van deze rijen zal de Covid Safe Pass of andere documenten gecontroleerd en gescand worden. 
BELANGRIJK: Als men in de rij staat, moet men het mondmasker op hebben.
Daarna gaat men naar de kassa en koopt zijn ticket. Wie op voorhand een ticket gekocht heeft, kan direct binnen.
Een ingevuld Covid formulier is NIET NODIG
ALLE toeschouwers moeten binnen gaan, via de toegangspoort voor de toeschouwers EN NIET VIA DE GROTE POORT, WAAR ALLEEN DE DEELNEMERS BINNEN KOMEN MET HUN KAMIONS.
Eens binnen moet men het mondmasker NIET MEER OPZETTEN; ook moet de 1,5m afstand niet meer bewaard worden.
4° PARKING BUITEN NAAST HET CIRCUIT:
- Parking naast het circuit: alleen voor piloten en toeschouwers met campers en tenten, WELKE REEDS DE ZATERDAG KOMEN. Zondag kunnen geen toeschouwers op deze parking. 
- Deze parking kost 20€ voor het weekend, per eenheid. Dit betekent 1 camper of 1 auto/ camionette/kamion met aanhanger. Aantal personen speelt geen rol. De piloten, welke alleen op zondag komen betalen 10€.
5° PARKING TOESCHOUWERS: 
- We kunnen de grote parking naast het circuit niet gebruiken (is verhuurd).
- Wij hebben op exact 1km van het circuit een zeer groot terrein (bijna 3 maal zo groot als de parking van vorige keer), dat we als parking kunnen gebruiken. Wij hebben TWEE SHUTTLE BUSSES, welke van 7u30 tot 19u30 toeschouwers heen en terug zullen brengen van de parking naar het circuit en terug.
- Er zijn DRIE ingangen op deze parking
- Prijs van de parking is 5€. Gelieve gepast geld gereed te houden, zodat alles zeer vlot en snel verloopt. De shuttlebus is uiteraard GRATIS.
- Door een Politiereglement, zal het verboden zijn om via Le bon coin naar het circuit te komen. Dit voor degene, welke uit richting Ploegsteert en Frelinghien komen (route de Frelinghien). Zij zullen rechtdoor moeten tot aan de autobaan en parallel langs de autobaan moeten rijden, tot aan de grote fabriek van de firma Clarebout en zo richting circuit.
- Het zal door een Politiereglement, om veiligheidsredenen, verboden zijn te parkeren in alle straten rond het circuit. 
6° PILOTEN:
- De zaterdag volgt iedereen (toeschouwers, piloten) de gewone weg
- Er is door een Politieverordening ZONDAG een éénrichtingsverkeer ingesteld. De piloten en officials moeten allen, tegenover de nieuwe parking, de straat naar rechts nemen. Er zal Politie staan.
- Het is NIET mogelijk om de gewone weg te gebruiken, daar deze, in beide richtingen, verboden is voor het verkeer, met uitzondering van de 2 shuttlebussen en de lokale bewoners.
- De piloten, welke de ZATERDAG komen, wachten gewoon in de file BUITEN tot ze alle papieren en armbandjes hebben. Juist voor het inschrijflokaal zal de covid controle plaats hebben.
- De piloten, welke de ZONDAG komen, parkeren eerst RECHTS op de straat en halen al hun papieren, armbandjes en parkeerticket. Direct voor het inschrijfbureel zal de covid scan plaats hebben. BELANGRIJK: de piloten worden op een andere plaats covid gescand, dan de toeschouwers. Pas daarna kunnen ze binnenrijden. DE WEG NIET BLOKKEREN aub.
- NA de organisatie moeten alle voertuigen, welke uit het circuit komen, deze weg in omgekeerde volgorde volgen. Dit betekent dat iedereen aan de poort RECHTS moet nemen. (links aan de poort is verboden voor het verkeer, tot aan de grote parking, en voorbehouden voor de shuttlebus)
- OOK de piloten (Prive Cars, Super Prive Cars), welke de zaterdag gereden hebben, moeten ZONDAG deze weg volgen.
7° ZATERDAG:
- Er mag niet langs de straat geparkeerd worden, tenzij men wacht op zijn papieren. 
- ALLEEN de BANGERS kunnen binnen op de gewone plaats. ALLE anderen (daar zijn geen uitzonderingen op), gaan op de parking naast het circuit. 
- De poort wordt zaterdag gesloten om 22u00. 
- Er is de ganse nacht bewaking van stewards, zodat niemand moet denken, dat als hij na 22u00 komt hij binnen zal kunnen via de parking buiten.
- Er staan 2 toiletten (dixi toilets) op de parking buiten. Hou die proper aub voor de volgende.
- Voor de officials is een zone buiten op de parking voorzien om te parkeren.
- Er is ook een zone voorzien voor de minder validen.
- De toeschouwers/piloten, welke de zaterdagavond naar huis gaan, moeten, voor ze vertrekken, een PARKINGFORMULIER AANVRAGEN, welke ze zullen nodig hebben op zondag om terug naar het circuit te kunnen, via de weg achter het circuit. Daar zal hun naam en NUMMERPLAAT op staan. Indien er mee gesjoemeld wordt, zal de toegang geweigerd worden.
- De inkom is voor de 2 dagen. Het ticket voor de zondag is ook geldig voor de zaterdag. De Bangerstox, welke alleen op zondag rijden, kunnen natuurlijk ook op zaterdag binnen.
8° VRIJDAG: 
Piloten en toeschouwers KUNNEN NIET BINNEN op vrijdag, daar de mensen, welke de covid controle doen, niet aanwezig zijn.

Terug naar Aug (2021)