USA: Updates Speedway Amerika
27-07-2021
Het NASCAR seizoen ligt even twee weken stil om plaats te maken voor de Olympische Spelen in Tokyo. Op het eerste gezicht lijkt dit een hele rare zin, maar als je bedenkt dat NBC zowel de NASCAR als de Olympische Spelen mogen uitzenden en voor beide veel betalen is het al iets logischer. Toen ik
in 2012 in Londen was zag ik de twee studios die NBC opgebouwd had en daar waren kosten noch moeite gespaard. De ene studio in het Olympisch dorp en de andere naast de iconische Tower Bridge aan de rivier Thames. Oftewel, alles moet wijken tijdens de Olympische Spelen. En dan is NBC machtig genoeg om het NASCAR circus twee weken stil te leggen.

Voor Kyle Busch de uitgelezen kans om even tot rust te komen op de Bahamas. Op typische Rowdy Busch wijze was op zijn Instagram account een filmpje te zien, waarin hij achtervolgd werd door de politie terwijl hij dronken op de vlucht was in een golfwagentje. Het is nog niet duidelijk of dit nu echt was of gewoon een geintje. Brad Kesselowski pakte het allemaal iets serieuzer aan deze week. Zo liet hij weten mede eigenaar van Roush Fenway Racing te gaan worden en dus Penske in 2022 zal verlaten. Ook gaat hij dan voor zijn eigen team rijden. Tussen 2007 en 2017 had Brad Kesselowski ook al een eigen NASCAR Truck team gehad. 

Naast de World of Outlaws zijn er nog een heel aantal andere Sprint Car series die op lokaal, regionaal of nationaal niveau organiseren. Zo reed de Kings Royal winnaar van vorige week dit weekend niet bij de World of Outlaws, maar in de All Star Circuit of Champions in Humboldt, Kansas.
Tyler Courtney wist hier ook de finale te winnen, echter stond hier geen $175.000,- op de cheque, maar slechts $6.000,-. Een dag eerder was het in diezelfde All Star series NASCAR coureur Christopher Bell die de finale in Lake Ozark (ja, net als die Netflix serie) wist te winnen.

Terug naar de World of Outlaws. Deze reden afgelopen week een aantal wedstrijden in Pennsylvania. En deze Staat staat er bekend om dat zij de sterkste locale Sprint Car coureurs van Amerika hebben. Vaak gebeurde het daar dan ook dat een locale favoriet de full time professionals wist te verslaan.
Omdat de locale coureurs van Pennsylvania zo berucht zijn worden zij de PA Posse genoemd. En als de Outlaws op visite komen, zijn de locale fans er klaar voor om hun favorieten extra aan te moedigen. Het was ondertussen alweer even geleden dat de Posse ook daadwerkelijk de Outlaws wisten te verslaan. De dagteller stond al bijna op 800. Op dinsdag ging de eerste ronde naar de Outlaws, waar kampioen Brad Sweet de finale in Lernerville wist te winnen. Ook vrijdag op de halve mijl van de Williams Grove Speedway in Mechanicsburg was
het een overwinning voor de Outlaws. Sheldon Haudenschild (Wild Child) wist de race te winnen, maar het was locale man Lance Dewease die van een 17 e startpositie zich via de kortst mogelijke weg aan de onderkant van de baan zich helemaal naar een tweede plaats wist te werken. Op zaterdag was de laatste kans voor de Posse. Meervoudig kampioen Donny Schatz wist de eerste 20 ronden de leiding te nemen, maar vervolgens ontvouwde zich een mooi gevecht tussen Schatz, locale favoriet Brent Marks en de winnaar van de avond ervoor Scheldon Haudenschild. Vooral Haudenschild probeerde meermaals een zogenaamde slide-job bij leider Marks te doen, maar telkens had de man
met de betere baankennis Marks genoeg grip om de leiding weer terug te pakken. Tegen het eind werd het nog weer spannend omdat de achterblijvers het Marks niet makkelijk maakte, echter hield de man uit Myerstown, Pennsylvania zijn hoofd koel en won zijn 6 e World of Outlaws finale. Volgende week reist het circus af naar de New York.

Marcel Breg

Terug naar Jul (2021)