USA: Updates Speedway Amerika
13-07-2021
De NASCAR Camping World Truck Series reden afgelopen weekend voor het eerst op de dirttrack van Knoxville in Iowa. Deze baan is het Coventry of Bradford voor de Sprint Cars. Naast de vaste rijders waren ook enkele dirt track experts te gast en na 150 ronden crashen, spinnen en racen was Austin
Hill de winnaar.

Van 2013 tot 2019 werd er jaarlijks een Truckrace op het dirt van Eldora (Ohio) verreden, in 2020 ging de race vanwege de Coronapandemie niet door en vervolgens werd de Truckrace aan Knoxville gegeven. Eigenaar van de Eldora Speedway is voormalig NASCAR kampioen Tony Stewart en hij was hier niet blij mee, daarbovenop kwam nog eens de mededeling van NASCAR dat zij een dirt evenement op de halve mijl van Bristol gingen organiseren. Opnieuw voelde Tony Stewart zich gepasseerd.

In de zomer van 2020 maakte Stewart bekend een eigen race serie te gaan beginnen. Zijn SRX Series is 12 juni van start gegaan en de serie bestaat dit seizoen uit 6 races. Vooral oude helden en jonge talenten worden uitgenodigd om te komen racen op korte dirt en asfalt banen. Tony Stewart won de
2 races op de dirt banen in Eldora en Knoxville, maar afgelopen weekend was het voormalig Indycar coureur Marco Andretti die op de 400m asfalt oval van Slinger Speedway (Wisconsin) wist te winnen. Aanstaand weekend is de laatste race van dit seizoen op de Nashville Superspeedway en zal regerend
NASCAR kampioen Chase Elliott als gastcoureur aantreden. Hij zal daar dan onder andere zijn vader Bill Elliott proberen te verslaan.

De NASCAR Xfinity en Cup races in Atlanta werden een feestje voor de familie Busch. Op zaterdag was het een dominante overwinning voor Kyle. Maarliefst de 102 e overwinning op het tweede niveau voor de jongste Busch Brother. Hij heeft er nu ruim 2x zoveel als welke coureur dan ook. Op zaterdag moest Kyle genoegen nemen met een tweede plaats achter zijn oudere broer Kurt.

De World of Outlaw Sprint Cars hadden slechts 1 evenement dit weekend. Zij reden op de Wilmot Raceway in Wisconsin om de om de Badger 40 titel. Het was opnieuw Brad Sweet die de main event won, zijn 3 e op rij in de World of Outlaws en staat nu nog steviger aan de leiding van het puntenklassement voor David Gravel en Carson Macedo. Logan Schuchart  finishte 2 e in de finale voor
Donny Schatz. Dezelfde Schatz wist in de finish in zijn NASCAR Pickup enkele dagen eerder niet te halen.