Arena-Essex Raceway weer open!
09-09-2020

Arena-Essex Raceway weer open!


Jazeker en dan wel voor de kleine banger- en speedway racers onder ons. Op deze grote speelmat kunnen de drivers oefenenen wat de ideale lijnen zijn om de medecoureur uit te schakelen of in te halen.

De speelmat is in 3 verschillende maten te verkrijgen en verkrijgbaar vanaf 69,-. 

Bekijk hier de speelmat.


---

Het Arena-Essex Raceway Complex was het idee van de lokale zakenman en autocoureur Chick Woodroffe. Het werd gebouwd in de overblijfselen van een oude overloop locatie van cementfabrieken. Het nieuwe circuit was een kwart mijl lang met de eerste autorace-bijeenkomst op 1 mei 1978, die berucht werd verwoest door een zware regenbui. De baan had oorspronkelijk een paal en draadomheining, wat enkele kolossale crashes en wrakken veroorzaakte in de banger-formule, en ook een paar van de hot rods ving. Eind jaren 80 verruilde de baan de paal en draad voor een Armco barriere en werd er een hekwerk geïnstalleerd om de toeschouwers verder te beschermen.


Zondag 4 november 2018 was de laatste meeting die ooit op de racebaan werd gehouden. Het sloot voor de laatste keer zijn poorten nadat het 8 miljoen pond voor de circuit had gekregen van huisvestingsontwikkelaars.


Bron: wikipedia


Terug naar Sep (2020)