Wist je datjes
12-06-2020
- Dat Startrax de promoter van de WK stockcar dit jaar,begin juli komt met een aankondiging komt over het WK.Er staat trouwens ook een nieuwsbericht nu op Pewi.nl over de kans dat Bradford terug komt als speedway stadion

- Dat 20 juni training op Posterholt voor allen sr F2s en op 27 juni training voor jr F2 op Posterholt (bij voldoende belangstelling) en op 8 augustus training F2 jeugd en Senior op Midland circuit in Lelystad.Georganiseerd door Rijdersvereniging F2.

- Dat zaterdag 27 juni de eerste oval wedstrijd is in Engeland nnade corona tijd.Het zal zijn op de oval van Lydden Hil met klassen aan de start als ELMS 
superstox,stockrods en outlaws hotrods

- Dat ze voor volgend jaar een dirt track oval bij willen bouwen op Lydden Hill. De baan ligt maar een kwartier vanaf de boot in Dover en 26 minuten vanafde trein.

- Bij Netflix bij het programma Rust Valley Restorers een serie die gaat over een team van autoliefhebbers in een garage in de Rocky Mountains die toveren verlaten hopen roest om in gerestaureerde klassiekers. In deze serie gaat  in  seizoen 1 deel 5 gaat over demolition derby en in seizoen 2 deel 5 gaat over Bump to pas racen  ( bangerstox ) op hun lokale speedwaybaan . Echt leuk om naar te kijken en genot om hun scrap yard te zien met 400 klassiekers.

- Iedereen in de autosport kent  het Simpson van de helmen en de Hans system, maar het onstaan van dit bedrijf is toch wel een mooi verhaal.In 1958 brak de 18-jarige Bill  Simpson beide armen tijdens een dragrace-crash. Simpson zei later: Tot die tijd was ik zoals de meeste chauffeurs. De enige keer dat ik aan veiligheid dacht, was nadat ik gewond was geraakt. Deze keer was ik al erg genoeg gewond om veel na te denken.

De oom van Simpson had een militaire winkel en stelde voor dat hij een kruisvormige parachute zou gebruiken om de sleepauto te vertragen. Simpson huurde een naaimachine om een prototype te maken. Simpson kwam samen met zijn vriend dragster-coureur Mike Sorokin om het prototype te testen. Ze testen het door het aan een trekhaak te bevestigen en het vanaf de achterkant van de Chevy-wagen te dumpen terwijl Sorokin met een snelheid van 100 mph door een straat reed. De stortkoker was te groot voor de auto en de auto ging de lucht in en stortte neer op een boomkwekerij. Beide racers werden veroordeeld voor het incident, maar Simpson Drag Chutes werd opgericht.

- We weten dat jullie wist je dat je leuk vinden maar we hebben ook jullie nodig , dus heb je een wist je datje stuur hem dan naar peter@pewispeedway.eu 


Terug naar Jun (2020)