Emmen vs UK
07-04-2020
Afgelopen weekend werd op facebook het idee geopperd om een Emmen tegen Uk wedstrijd te organiseren. Hier is in groten getale op gereageerd en er werden alvast allerlei suggesties gedaan. We voelen daarom genoodzaakt om hier alvast onze visie en ons standpunt met jullie te delen voordat het idee een eigen leven gaat leiden. 
Het idee is al wel vaker geopperd. Tom Waller legde, deze keer, het idee bij ons neer en we hebben hem uitgelegd hoe we erover denken. 
We begrijpen waar het idee vandaan komt en snappen de interesse zeker vanuit de UK. Al is het natuurlijk erg makkelijk om op fb heel stoer aan te geven dat je meedoet zolang er nog niets geregeld is. Echter op dit moment is het, om verschillende redenen, (nog) niet het moment om er concreet over na te denken. I.v.m. met de Coronacrisis is het namelijk erg onzeker hoe het verder gaat met het bangerseizoen op Emmen. We hebben bijv niet de mogelijkheid om dit jaar nog 2 of 3 wedstrijden in te halen vh kampioenschap. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat de eerste wedstrijden van 2021 ook nog mee gaan tellen vh kampioenschap van 2020 en de wf plekken voor 2021. Daarnaast zijn we beperkt in onze racedagen die we kunnen/mogen organiseren op Emmen. Het is dus lastig om nu al een extra datum toe te voegen aan onze agenda voor zon wedstrijd. 


Een andere zeer belangrijke reden is de Brexit. Tot het einde van dit jaar zullen er geen verschillen zijn m.b.t. het reizen tussen beide landen. Echter per 2021 zullen er wel veranderingen optreden. Wat deze in gaan houden weet nog niemand. Dat weten we pas aan het einde van het jaar. Dit zou bijv. behoorlijke financiële consequenties kunnen hebben vd rijders. 
Als er begin volgend jaar, onder onze rijders, nog steeds serieuze interesse bestaat om een head to head te organiseren dan staan wij er i.i.g. voor open om te onderzoeken of er een head to head format haalbaar die interessant is voor alle partijen. Dan kennen we hopelijk de consequenties van de Corona crisis en de Brexit ook wat beter, en kunnen we concreter handelen. 

Organisatorisch is het een erg grote klus met veel haken en ogen. Aan de andere kant is het niveau op Emmen de laatste jaren nog verder tegenomen, dus wellicht is deze uitdaging de moeite waard!!   Voor nu is het om bovenstaande redenen echter te vroeg hier serieus over na te denken. 
Wel volgt de komende dagen alvast de eerste opgave voor de teamrace. Hoewel we nu uiteraard nog niet kunnen zeggen dat deze race 100% doorgaat, moeten we de voorbereidingen wel alvast starten, zodat we er allemaal klaar voor zijn als het gewoon doorgaat. ook de race van 6 juni is uiteraard nog een vraagteken nu.

ASE Emmen

Terug naar Apr (2020)