Camso nieuws
06-04-2020
Gisteren op de Duitse TV een interview gezien van een specialist in het verwerken van data.
Let wel, dit gaat over Duitsland, maar ik denk dat het verschil met België niet groot is. In tegendeel, België heeft strengere maatregelen. Hier in Duitsland, in onze regio, kan men zich vrij bewegen met de auto (wel maximaal 2 personen in de auto en natuurlijk social distancing).
Hij ziet de top van de infecties rond 11 april. Daarna zullen er nog (te) veel mensen sterven, maar de curve zal relatief snel afnemen en hij denkt dat het grootste van de crisis voorbij zal zijn rond 7 à 10 mei en dat het leven terug zijn ongeveer normale gang zal gaan tegen eind mei; misschien nog met maatregelen (mondmasker, social distancing ??). LAAT ONS HOPEN DAT HIJ GELIJK HEEFT.
Wat zou dat voor Camso betekenen?? Dat de kans dat we op 10 mei kunnen organiseren, niet groot is, maar dat we onze hoop moeten stellen op het Pinkster weekend (eind mei). We hebben toch enkele voordelen: vooreerst is het in open lucht, waar de kans op besmetting toch kleiner is; verder hebben we de mogelijkheid om de toeschouwers meer te spreiden over het ganse terrein (bijvoorbeeld het aantal toeschouwers in de tribunes beperken).
Wij denken dat we tegen eind april reeds een beter overzicht zullen hebben, wat er in de nabije toekomst zal gebeuren.
Eens dat het leven min of meer terug normaal is geworden, zullen wij een nieuw kalender opmaken, waarbij wij zullen proberen om de verloren organisaties in het nieuwe kalender in te plannen.

Camso speedway

Terug naar Apr (2020)