ASE Banger nieuws
12-03-2020

Over een paar dagen starten we met het nieuwe banger seizoen. Komende week zaterdag 14 maart trappen we af met de Season Opener. Nieuwe ronden Nieuwe kansen!!

Komend jaar hebben we wederom 5 wedstrijddagen voor het Unlimited (rwd) klassement. Het teamrace weekend telt zoals gebruikelijk niet mee voor het klassement. De top 2 van het eindklassement worden geplaatst vd World Final. Nieuw dit jaar is de Voorwiel aangedreven banger klasse. Voor de grotere voorwiel aangedreven middenklasse autos tussen de 1200 en ca 1600 kilo. Beginnend bij de ford mondeo en alles wat groter/zwaarder t/m kleine amerikanen. De fwd meetings tellen uiteraard niet mee voor het klassement.

De heats zullen net als afgelopen jaar willekeurig worden ingedeeld volgens een vooraf aangekondigde indeling. De wijze van indelen verschilt per wedstrijd zodat gedurende het jaar iedereen tegen iedereen kan komen te rijden. Na sluiting vd inschrijving worden de transponder rijders, volgens de voor die wedstrijddag geldende criteria, evenredig verdeeld over de heats. Daarna de rest. Voor de Season Opener zal er geselecteerd worden op achternaam, voor april wedstrijd op startnummer, voor de juni wedstrijd voor op volgorde van aanmelden, voor de Blue Oyster op Autotype en de Oliebollenrace wordt er geselecteerd op voornaam. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk dat de indeling volstrekt willekeurig is en als er 1 parameter veranderd, alles veranderd.

De inschrijving gaat zoals jullie gewend zijn ca 4 wkn van te voren open en zal sluiten op de zondagavond een week van te voren.

Voor nu wensen we de rijders Succes met de laatste loodjes voor zaterdag. Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen en hopen jullie (rijders, monteurs, publiek, vrijwilligers en andere ge´nteresseerden) in groten getale te verwelkomen bij de start van Bangerseizoen 2020.

Tot zaterdag !!!

ASE Bangers Emmen

Terug naar Mrt (2020)