Camso nieuws
11-03-2020
1° BANDEN SUPER PRIVE CARS:
De TOYO PROXYS CF2 zijn vanaf nu toegelaten, samen met de Yokohama S drive. Deze Toyos zijn, volgens Christian Hanzen #21, welke ze zondag laatst getest heeft, beter als de Yokos en ze zijn goed, zowel in de regen als op het droge. Tot nu toe heeft Hanzen ongeveer 150 ronden er mee gereden op volle snelheid en er is weinig slijtage te zien. Goede afstelling van de vering en de juiste bandendruk zullen natuurlijk een grote rol spelen bij de lange levensduur van de banden.
BELANGRIJK: in de vorige berichten heb ik enkele malen van Fulda banden gesproken. Dit moest natuurlijk TOYO zijn.

2° BANDEN PRIVE CARS: De TOYO PROXYS CF2 zijn VERBODEN bij de Prive Cars.

3° UITLAAT: Prive Cars 611 Maximilien Jourdain en 579 Guillaume Devreese moeten bij hun volgende deelname een andere demper op de auto hebben, welke minder lawaai maakt.

4° BANGERSTOX 191 Tommy Merlen wordt voor de volgende 2 organisaties (22.03 en 13.04) geschorst om in volle snelheid op een bijna stilstaande auto in te rijden.

5° BANGERSTOX 282 HANS DERYCKE: vanaf dit jaar worden er geen inschrijvingen meer verplaatst of terugbetaald, tenzij voor medische redenen. Als men inschrijft, moet men zeker zijn dat men een auto heeft of dat men kan rijden. Daarom wordt zijn inschrijving voor 22.03 NIET verplaatst naar 13.04.

6° PRIVE CARS EN HONDA CIVIC en HONDA CRX :
We krijgen met deze Honda’s hetzelfde probleem als een 20 jaar geleden, toen men een VW Scirocco moest hebben om te winnen.
Als we de eerste drie van een reeks of de finale nemen, nu zondag laatst, dan waren er op de 15, tien met een Honda Civic/CRX!!!!
De Honda Civic/CRX is een lichte auto (ongeveer 100 à 150kg lichter dan gelijkaardige autos), heeft een zeer sportieve motor en heeft bovendien een zeer goede wegligging. Daardoor is deze auto duidelijk sneller dan alle andere, bij de Prive Cars. En op zich zou dat niet erg zijn, moest de auto goedkoop zijn, maar onder de 500€ vindt men deze bijna niet en in het Brusselse kosten ze zelfs 1.000 à 1500€. Dit is natuurlijk te zot voor woorden en heeft niets te zoeken bij de Prive Cars.

Daarom overwegen wij (beslissing volgt voor de volgende organisatie) om deze auto’s te verbieden bij de Prive Cars, vanaf bijvoorbeeld 1 september (dan zouden ze nog 6 organisaties kunnen gebruikt worden). Ze kunnen natuurlijk bij de Super Prive Cars (met een andere motor) gebruikt worden.
Een andere mogelijkheid is om deze autos te verplichten om 100kg (plus eventueel het penalisatie gewicht) bij te leggen.

Camso speedway

Terug naar Mrt (2020)