F1 Tarmac Series 2020
10-03-2020
1. Aan het begin van het stockcar F1 seizoen in Nederland wordt door de initiatiefnemers van de F1  Tarmac Series in overleg met de promotors van Raceway Venray en Midland Circuit Lelystad bepaald welke wedstrijden worden verreden voor de F1 Tarmac Series. 

2. Vanaf maart 2020 kunnen de coureurs in de Stockcar F1 klasse punten scoren voor het F1 Tarmac  Series 2020 klassement. Dit klassement loopt van april tot juli. De acht beste coureurs na juli plaatsen zich voor de shoot-out rondes. 
AGENDA VOORRONDES: 13 april: Raceway Venray 19 april: NOV Lelystad 17 mei: NOV Lelystad 1 juni: Raceway Venray 21 juni: NOV Lelystad 28 juni: Raceway Venray  Deze shoot-out wedstrijden worden verreden over twee wedstrijden, met aansluitend de shoot-out finale. 
In de vooraf geselecteerde wedstrijden kunnen coureurs in de heats punten verzamelen. De punten in de finale tellen dubbel. Nadat bekend is welke acht coureurs zich geplaatst hebben voor de shoot- out rondes, gaat voor deze acht coureurs de puntenstand weer op nul. In de twee shoot-out rondes zitten alleen deze coureurs nog in de race voor de zilveren spoiler, zij krijgen een F1 Tarmac Series sticker op de spoiler. Deze laat zien dat alléén zij nog kans maken op de zilveren spoiler. 

SHOOT-OUT RONDES: 
20 september: NOV Lelystad 
27 september: Raceway Venray 
18 oktober: NOV Lelystad (muv Open NK finale en Dash for Cash) 
25 oktober: Raceway Venray (muv dagfinale) 
SHOOT-OUT Finale: 8 november NOV Lelystad: Op shoot-out finale dag worden de punten verdubbeld. 

De coureur met de meeste punten over de twee shout-out plus shout-out finale wint het zilveren dak. Daarnaast zijn er ook diverse andere prijzen te winnen. De totale waarde van de prijzenpot is ongeveer 5.000 euro. 

3. De prijsuitreiking vindt het ene jaar plaats in Venray, het andere jaar in Lelystad. In 2020 vindt de  prijsuitreiking van het zilveren dak en resterende prijzen plaats op 8 november 2020 in Lelystad. 

4. De prijzen dienen persoonlijk worden opgehaald door de prijswinnaar. Wanneer een coureur  zijn/haar prijs niet kan ophalen dient hij zelf daarvoor een vervanger aan te wijzen en te melden bij de organisatie van de F1 Tarmac Series een week voor de prijsuitreiking. Als de prijs niet wordt opgehaald door de coureur of diens vervanger, komen de prijzen te vervallen en zal de geldprijs 
worden toegevoegd aan de prijzenpot van het daaropvolgende jaar. 

5. De F1 Tarmac Series kampioen is verplicht om het zilveren dak met de sponsoren van de F1 Tarmac  Series (logos worden door de organisatie aangeleverd) gedurende het hele jaar te voeren, weigert hij/zij dat, dan wordt hij/izij uitgesloten van deelname aan de voorrondes. 

6. De 8 shout-out deelnemers starten tijdens de wedstrijden achteraan in hun dakkleur. 

7. De volgende puntentelling wordt gehanteerd: 
– Heat:15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1. Alle deelnemers die zijn gefinisht krijgen 1 punt toegekend; – Finale 25, 23, 22, 21, 20, 19, 18, 17, 16, 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1. Alle deelnemers die zijn gefinisht krijgen 1 punt toegekend; 

8. Tijdens de wedstrijden die meetellen voor de F1 Tarmac Series wordt het BVSR technisch reglement  gehandhaafd en worden de eerste 3 van de manche en de eerste 5 van de finale gecontroleerd en gewogen. Ook worden autos steekproefgewijs gecontroleerd op gewicht. (Wanneer de weersomstandigheden slecht zijn dan kan er eventueel door de wedstrijdleiding worden besloten om niet te wegen in overleg met de hoofdkeurmeester); 

9. De aangesloten banen stellen iedere wedstrijd die meetelt voor de F1 Tarmac Series weegschalen  beschikbaar en hebben reserve weegschalen achter de hand. Mocht er door omstandigheden de gehele dag niet gewogen kunnen worden dan wordt in overleg met de BVSR en de promotor bepaalt of de wedstrijd kan/mag meetellen voor de F1 Tarmac Series. 

10. Wanneer 2 of meer rijders met gelijk aantal punten zijn geëindigd na de laatste voorronde dan is het  totaal aantal punten behaald in de dagfinale op de laatste wedstrijddag van de voorrondes F1 Tarmac Series doorslaggevend. 

11. De rijder met de meeste punten aan het einde van de laatste wedstrijd in de shoutout rondes is de  F1 Tarmac Series kampioen en voert gedurende het hele volgende seizoen (tot de uitreiking van de volgende F1 Tarmac Series) het zilveren dak. 

12. Wanneer 2 of meerdere rijders met gelijk aantal punten zijn geëindigd na de laatste shootout  finaledag dan is het totaal aantal punten behaald in de dagfinale op de laatste wedstrijddag van de Shootout rondes F1 Tarmac Series doorslaggevend. 

13. De stockcar F1 rijder die wil deelnemen aan de F1 Tarmac Series dient te beschikken over een  geldig BVSR 2020 sticker in het paspoort. 
14. De prijzen worden afhankelijk van de grootte van de prijzenpot ± 5.000 euro aan het einde van de  Shoot-out rondes in het seizoen 2020 verdeeld over de 8 shoot-out deelnemers van de F1 Tarmac Series 2019. Hoe die exacte verdeling wordt gemaakt, dient nog te worden vastgesteld als de prijzenpot 2020 is vastgesteld. 

15. Alle prijswinnaars van de F1 Tarmac Series worden minimaal 1 week voor de uitreiking persoonlijk  uitgenodigd. Alle prijswinnaars dienen de prijs persoonlijk op te halen tijdens de prijsuitreiking of door een vooraf aan de organisatie doorgegeven afgevaardigde. 

16. Alle sponsoren en deelnemende promotors krijgen persoonlijk uitnodiging voor de prijsuitreiking. 

17. De initiatiefnemers van de F1 Tarmac Series 2020 behouden zich het recht voor om de inhoud van de procedure op elk gewenst moment te wijzigen of uit te breiden indien de situatie daarom vraagt. 

F1 Tarmac series


Terug naar Mrt (2020)