Camso nieuws
02-03-2020
CAMSO BERICHTEN – 02.03.2020

1° Wij zijn vastberaden om het sjoemelen er proberen uit te krijgen, voornamelijk bij de Prive Cars, Bangerstox en Super Prive Cars.
- Wij overwegen om het afkopen van Prive Cars, zoals dat een twintigtal jaren bestond bij Camso, opnieuw in te voeren. Toen kon iedere deelnemer in de klasse de auto van de eerste drie in een reeks of finale, afkopen voor een bepaalde prijs. Nu zou dat ergens rond de 150€ kunnen zijn. Alleen de auto van de winnaar in een reeks en de eerste 3 in de finale zou kunnen afgekocht worden. De afkoop is natuurlijk zonder de zetel, gordel, benzine en eventueel het H-frame. Indien een piloot weigert om zijn auto te verkopen, dan wordt hij voor 1 jaar geschorst. Iemand, van wie de auto afgekocht werd, kan dan zijn eigen auto niet meer terugkopen in de eerst zes volgende organisaties.
- Camso heeft de mogelijkheid om, bij de Prive Cars, Super Prive Cars en Bangerstox, de eerste in een reeks of één van de eerste 3 in de finale, in Warneton te behouden en met deze auto naar de testbank in de regio te gaan. De auto mag maximaal 5pK meer hebben dan het originele aantal pk’s. Wanneer een auto tussen 5 en 10pK meer heeft, dan origineel, volgt een schorsing van 1 jaar in ALLE klassen, uitgenomen Bangers. Wanneer een auto 10pK meer heeft dan origineel volgt een definitieve schorsing in ALLE klassen, uitgenomen Bangers. De Super Prive Cars mogen niet meer hebben dan respectievelijk 10 en 15pK meer dan het originele aantal.
2° SUPER PRIVE CARS:
Kampioen Christian Hanzen (#21) heeft, zondag, de Fulda banden geprobeerd en is er voorlopig zeer tevreden mee. Ze kosten tussen 50 en 60€. Hij heeft ongeveer 50 ronden op volle snelheid gereden (tot hij een ongeval had met een Prive Car!). De wegligging was even goed als de Yokohama’s en na deze 50 ronden is er zeer weinig slijtage. Hij gaat ze opnieuw gebruiken op 08.03
Mark Devos (#4) was er niet zo tevreden mee, maar we denken dat dit eerder te maken heeft met de bandendruk en de relatief zachte vering, waarbij de auto rechtsvoor naar beneden duikt.
Camso overweegt ook om, zoals bij de Prive Cars, gewicht bij te leggen, bij degenen welke een aantal keren vooraan eindigen, dit om het sjoemelen in te dijken.

3° Daar op 22 maart de Bangers niet rijden en we dus meer plaats hebben, hebben we beslist om meer Prive Cars en Bangerstox toe te laten, dan oorspronkelijk gepland.
Er zijn nog 12 plaatsen bij de Prive Cars en 18 plaatsen bij de Bangerstox.
Indien interesse, kunt U hiervoor inschrijven op 8 maart.
Op 22 maart kan iedereen, die het wenst een parkingticket nemen.

4° PAASWEEKEND: Daar het twee verschillende wedstrijddagen zijn, moet er twee keer (40€) ingeschreven worden, indien men de 2 dagen wil rijden. Indien U de inschrijving opstuurt, ABSOLUUT AANDUIDEN WELKE DAG(EN) U WILT RIJDEN.
Op Paasmaandag kan iedereen, welke wil, een parkingticket nemen. Op Paaszondag zijn er GEEN parkingtickets voor Prive Cars.

Camso speedway

Terug naar Mrt (2020)