Jan -Feb -Mrt
Apr -Mei -Jun
Jul -Aug -Sep
Okt-Nov-Dec
 
ASE Banger nieuws
10-02-2020
Toelichting Brandwerend Ondergoed!!

Omdat in tegenstelling tot de meeste andere raceklassen er bij de bangers veel rijders zijn die maar 1 of 2x rijden per jaar rijden begrijpen we dat het vanwege de extra kosten drempelverhogend werkt voor nieuwe rijders en rijders die af en toe rijden.

Om meer duidelijkheid te scheppen en zodoende wat vragen weg te nemen onderstaand wat aanvullende informatie:
Het is geen maatregel die door ASE is ingevoerd maar NAB maatregel waar alle NAB banen zich aan moeten de houden. De NAB regelt o.a. de verzekering v/d diverse banen. Deze maatregel is ingesteld door de verzekering. Zonder verzekering kunnen er geen wedstrijden georganiseerd worden.

Onder Brandwerend ondergoed wordt ten minste verstaan: Proban/ Nomex onderkleding d.w.z. broek, hemd met lange mouwen en een balaclava. Deze moeten zijn voorzien van de volgende keurmerken: FIA8856-2000, FIA8856-2018, SFI3.2, 3.3, 3.4 of 3.5.

Tijdens de opener zal er BIJ DE KEURING al naar gevraagd worden. Deze maatregel is onomkeerbaar en we raden iedereen aan z.s.m een goede set aan te schaffen. Dus wil je de opener graag rijden en heb je de financiŽle mogelijkheden om voor de opener nog een set aan te schaffen aarzel dan niet. Niet alleen om later in het jaar consequenties of uitsluiting te voorkomen maar vooral ook voor eigen veiligheid.

Klik hier voor artikel NAB site.

ASE BangersTerug naar Feb (2020)