Birmingham wheels nieuws
13-01-2020
Al jaren ging het al rond dat de baan van Birmingham wheels ging sluiten.
De toekomst van Birmingham Wheels wordt morgen 14 januari bepaald in het gemeente huis Birmingham.De pers zal er zijn, de raadsleden zullen er zijn, oude gezichten van Wheels (en nieuwere) zullen er zijn vanaf 1300 uur zijn.
Natuurlijk hopen we dat het goed gaat komen en het wordt dan ook een spannende dag voor de succesvolle baan in Birmingham waar naast het oval gebeuren ook nog veel andere takken van sport gebruik van maken.

De laatste jaren zijn er vele banen dicht gegaan waaroonder Wimbledon, Arena Essex en pas Stoke. We moeten er wel bij zeggen dat veel van deze banen
al jaren bekend was dat ze konden gaan sluiten en met Birmimgham en Belle Vue lijkt het erop dat daar dan toch een eind komt.
De banen sluiten niet omdat er geen volk of rijders komen ( gisteren drukste Cival war kwa publiek ooit ) maar sluiten omdat ze vaak in de stad liggen op een plek die e anders willen gebruiken.

Is er dan nog nog iets positiefs te melden, ja ze zijn nu bezig om dit jaar ook weer op de oval van Knockhill te gaan rijden met de F1 daags voor Cowdenbeath. Daarnaast kom Startrax waarschijnlijk
in de loop van het jaar met een nieuwe locatie en zijn ze nog steeds bezig met de baan n Darlington in Noord Oost Engeland en met de banger baan in Manston.

Nou hopen dat het morgen goed afloopt en we laten het jullie in ieder geval zeker weten.

Bron Save Birmingham wheels

Terug naar Jan (2020)