BLUE OYSTER uitleg en info....
18-10-2019
Nog 1 nachtje slapen en dan Gaan we weer los!! De Blue Oyster Trophy 2019, onze grootste enkel daagse wedstrijd van het jaar. 156 coureurs uit binnen en buitenland, hebben zich aangemeld voor deze wedstrijd. We hopen dat de weergoden ons weer gunstig gezind zijn net zoals de rest van het jaar. We zullen het wel zien.

Er worden dus veel bangers verwacht dat betekent dat er ook veel gekeurd moeten worden. Kom op tijd zodat we ook kunnen redden om tijdig klaar te zijn. Keuring is vanaf 8:00 uur. Wees optijd!

Om kwart voor 12 beginnen we met de voorstellingsronde voor iedereen die daaraan mee wil doen. Aparte of zeer mooi geschilderde autos mogen op het middenterrein parkeren om aansluitend mee te doen met een promoheat. DEZE IS ZONDER CONTACT!!!!!

Vervolgens starten we met de f1 stockcars. Na de f1 stockcars gaan we los met de bangers. 6 heats waarbij de autos zoveel mogelijk soort bij soort ingedeeld zijn. Belangrijkste redenen hier voor zijn om de Blue Oyster anders dan alle andere wedstrijden te houden en om de actie op de baan te vergroten. Racers moeten er harder voor rijden omdat ze tegen meer gelijkwaardige autos rijden en wreckers maken meer juist meer kans om iemand omdat de verschillen minder groot zijn. Dit geld echter alleen voor de heats en de consolation. Daarnaast zorgt het ervoor dat je in de finale een mooie mix van autos hebt en niet alleen maar mercedesen en frogeyes.

Vanaf de finale is alles net zoals alle andere ca 20 heats die een rijder in een jaar gewoon gemixt. We hebben dit vorig jaar voor het eerst geprobeerd en toen ging het gelijk vanaf heat 1 los.

Om de actie op de baan verder te vergroten plaatsen de best entertainers van een heat zich ook voor de finale. Dus als rijders zich na 6/7 ronden nog in een kansloze positie bevinden om de top 5 te behalen kunnen ze ook besluiten te gaan entertainen. De top 5 en de best entertainers gaan naar de finale.

Na de heats komen de consolations. Deze zijn gekoppeld aan de heats. De winnaar en best entertainer van elke consi gaan door naar de finale.

Bij het oprijden van de finale wordt er geloot voor startposities. De Blue Oyster Trophy gaat over 15 ronden. De top 3 krijgen geldprijzen, evenals de best Entertainer van de finale. Deze wint bovendien nog een set Winterbanden met binnenbanden gesponsord door simons banden.

Je wordt alleen in de uitslag opgenomen als je met transponder rijdt. Ookal rijd een best entertainer zonder transponder de hele wedstrijd op kop, hij wordt niet opgenomen in de uitslag. Rijders die geen transponder hebben kunnen er 1 huren. Meer info elders op onze fb pagina.

Na de finale hebben we de allcomers. Deze zijn gemixt en voor iedereen dus iemand die heat 6 gereden heeft mag best de eerste allcomers starten. Omdat de allcomers voor ptn zijn mag ook in deze omloop maar 1x deelnemen.

We sluiten de dag af met een DD. Al met al genoeg ingrediënten voor een topdag racen met sensatie van de bovenste plank. Wij zijn er klaar voor. We hopen jullie ook.
Laten we hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn, dan maken we er met zijn allen weer een topdag van.

ASE Bangers

Terug naar Okt (2019)