Autorodeo Nieuwleusen 7 september
28-08-2019
RIJDERS EN PUBLIEK, OPGELET!!!!

Nog minder dan 2 weken en dan is het weer zover. De jaarlijkse autorodeo van Nieuwleusen. Dit jaar voor de 51ste keer. Na het ongelofelijke succes van vorig jaar hoopten de we autos dit jaar in te kunnen delen in een pre 90 en een moderne klasse. Dat is slechts gedeeltelijk gelukt maar voor ons een bijzaak. Alles viel of stond met de inschrijving, en na vorig jaar hebben we toch een hele opkomst weten te realiseren. 158 rijders uit Nieuwleusen hebben zich opgegeven om dit jaar te strijden voor de eer en de diverse bekers.

De opzet bestaat dit jaar niet meer uit een lichte en/of een zware klasse maar zijn verdeeld in 3 klasses. Te weten, licht, middel en zwaar. Elke klasse heeft zijn eigen heats, herkansingen, finale en wrakkenmanche. In elke klasse wordt er gestreden voor de top 3 en uiteraard de prestigieuze Best Entertainer prijzen. Daarnaast zijn er nog prijzen te winnen voor mooiste auto, beste schilderwerk etc etc. De prijsuitreiking zal dit jaar wederom na de rodeo zijn in de buitentent omstreeks een uur of 7 waarna het feest in de tent nog even door zal gaan.

We rijden zoals gezegd in verschillende klasses. De lichte klasse is eerder klaar dan de andere klasse dat betekent dat we ervan uit gaan dat de rijders die klaarzijn hun auto ook zo snel mogelijk afvoeren. Op deze manier zal de afvoer van ze zwaardere klasses nadien ook sneller voltooid zijn. De bosmansweg is gedurende de rodeo weer afgesloten voor het overige verkeer dat betekent dat we verwachten dat alle autos die niet meer kunnen alvast worden afgevoerd. Net zoals vorig jaar.

Alle rijders worden vrijdag aan het eind van de middag verwacht, vanaf ca 15:30 kan er afgeladen worden op de grote parkeerplaats bij USV. Denk eraan dat alle autos uiterlijk om 17:45 opgesteld moeten staan in de pits voor het concours d elegance dat om 18:00 opengaat v/h publiek. Tijdens het concours zal er een biercarroussel, patatkraam en de WURSTMEISTER aanwezig zijn, zodat er dit jaar ook wat lekkers te eten en wat te drinken is.

Voor het publiek is het concours de ideale mogelijkheid om alle autos eens van dichtbij te bekijken, en eventueel de rijders aan te spreken. Het concours is voor iedereen vrij/gratis toegankelijk en duurt van 18:00 tot ca 21:00.

De rodeo start zaterdag om 11 uur, de rijders worden verwacht tussen 8:30 uur en 10:00 uiterlijk bij de rijbewijskeuring. De rijders krijgen 1 bandje voor de rijder plus een bandje voor hun monteur mits deze ook fysiek aanwezig is bij de rijbewijskeuring. De rijder kan daarnaast maximaal nog 1 extra monteursbandje bijkopen. De kosten hiervoor zijn 5 euro en dienen gepast betaald te worden!!! Ook deze monteur moet gelijk bij de rijbewijskeuring aanwezig zijn.

Nogmaals een herinnering; Toegangsbewijzen kunnen alleen in de voorverkoop online besteld worden. Of ze kunnen gehaald bij The read shop of bij Klinge Tweewielers in Nieuwleusen.

Klik hier om kaarten te bestellen.

Autorodeo Nieuwleusen

Terug naar Aug (2019)