Camso nieuws
14-08-2019
1° Wij herinneren eraan dat tigen om de motorkap vast te houden zoals bij de Bangerstox nog NOOIT toegelaten waren bij de Prive Cars en ook nu niet toegelaten zijn.
2° Er mogen na 18/08 GEEN auto’s meer geparkeerd blijven op het circuit tot de volgende organisatie (bij de bomen). De autos, welke nog blijven staan zullen door de schroothandelaar verwijderd worden.
3° Op 18/08 kunnen de Super Prive Carts, Camso Hot Rods en Lightning Rods in het middenveld parkeren.
4° De caravans, welke meedoen in september, kunnen binnen op ZONDAGAVOND en moeten geplaatst worden, waar vroeger de autos geparkeerd werden, welke tot volgende organisatie blijven (bij de bomen)
5° Destruction op 18/08:
- Gaat alleen door, wanneer we tijd genoeg hebben. Dit zal beslist worden na wedstrijd 19 (Bangerstox Finale B-Nl-Fr-D) en voor de finale van de Prive Cars. Er kan pas dan ingeschreven worden (vooraan; kostprijs 5€) vooraan aan de ingang.
- ALLEEN de Bangerstox, welke meegereden hebben aan de twee Team Races kunnen deelnemen. GEEN PRIVE CARS toegelaten. De tigen om de motorkap vast te houden mogen blijven voor de destruction.
6° BANGERSTOX 18/08:
- Alleen onze nummers op het dak zijn toegelaten. Op de deuren mogen de nummers zelf geschilderd worden, maar ze moeten goed leesbaar zijn.
7° UITLAAT – GELUID:
Controle van het geluid en van de auto, zowel bij de Prive Cars als bij de Bangerstox, zaterdag vanaf 15u00 en op zondag vanaf 8u30 op de piste, ter hoogte van de startlijn.
Zondag wordt de controle gestopt om 9u45. Wie niet gecontroleerd is, kan de eerste reeks niet meerijden.
ZEER BELANGRIJK VOOR DE BANGERSTOX en PRIVE CARS, welke dit jaar nog niet gereden hebben:
Een Prive Car mag niet meer dan 89dBA geluid produceren, bij MAXIMAAL toerental.
Wanneer gedurende een wedstrijd een auto, welke in orde was bij de keuring op het lawaai (bijvoorbeeld door het verlies van een uitlaatdemper) op de piste duidelijk meer lawaai maakt dan de andere autos, dan zal hij de zwarte vlag krijgen.
De ervaring leert dat één, en zelfs twee kleine dempers niet voldoende zijn. Zelf één grote demper is zelden voldoende. De enige manier om (bijna) zeker te zijn is, twee goede en grote uitlaatdempers te monteren.

De uitlaat mag binnenin gemonteerd worden. In dit geval moet de buis op minimum 30cm van de zetel van de piloot en van de eventuele benzinebak binnen, gemonteerd worden. Er mogen geen delen van de uitlaat buiten het binnen gedeelte van de carrosserie uitsteken.
WIJ RADEN DE NIEUWE PILOTEN AAN OM NOG EEN OF TWEE UITLATEN MEE TE NEMEN, ZODAT, INDIEN HUN AUTO ZOU TE LUID ZIJN, ZIJ NOG één of twee uitlaten kunnen monteren. Wie te veel lawaai maakt, zal niet starten. HIER WORDEN GEEN UITZONDERINGEN OP GEMAAKT

Terug naar Aug (2019)