Verslag Knoxville Final night
12-08-2019
Hey Speedwayfans,

Gisteren was het dan zover , 1 van de hoogtepunten van onze trip, de finale van de Knoxville Nationals. Het was een super show voor een vol huis van meer dan 20000 toeschouwers en meer dan 100 sprintcars..
Tom Harris had ook zijn E finale waar hij heel sterk voor de dag kwam, beetje te laat natuurlijk maar toch een super prestatie, hij was trouwens ook in de top 15 bij de hot laps.
Daarna volgden nog meer hot laps voor de B en A main en daar op volgend de C main en de Main met telkens de eerste 4 die doorgingen naar de opvolgende finale. Zo kwam dan de B finale met de toppers Abreu, Mc Faddden, Chatz en Scelzi en die bleven ook bij de eerste 4 zodat zij de laatste 4 plaatsen ochtend innemen in de A main, de B main was trouwens over 22 ronden.

De A main zou dan later over 50 ronden gaan met halfweg een pitstop om te tanken en de nodige veranderingen aan de wagen aan te brengen.
De pitstop was trouwens max 4 min, wie erover ging zou plaatsen verliezen maar dat is niet gebeurt. Voor de start van de A main was er de driver introductions met de nodige show erbij natuurlijk en dan ging iedereen in de wagens en begonnen ze aan de aanloop ronden, natuurlijk de 4 wide salute met de intro van Outlaws commentator Johnny , The world of outlaws the greatest show on dirt samen met het vuurwerk , ook was er een rondje waar de pole open bleef als herdenking van de 3 top rijders de gestorven zijn in een ongeval in het laatste jaar , Jason Johnson , Brian Clausson en Greg Hodnett.

En dan ging het van start voor de 50 ronden met Reutzel aan kop voor Saldana en Gravel. Al vlug kreeg Dominique Scelzi problemen en bleef staan op de backstrech, gele vlag , de wagen werd in de pit geduwd en er stonden direct een 3 a 4 tal teams klaar om aan de wagen te helpen sleutelen.
Hij kon terug verder en nam zijn plaats in en er was terug groen.Even later kwam Chatz tot stilstand , ook hij werd in de pit geduwd , er zou een probleem zijn met de motor , dan stonden er wel 5 teams klaar om te helpen en dat deden ze dan allemaal. Toen werd voor de pace car 1 to go gegeven en zag het ernaar uit dat hij het niet op tijd zou halen om terug op de baan te komen , maar dan werd beslist de pace car nog een ronde langer op de baan te laten en dit tegen het ongenoegen van het publiek want Donny Chatz is niet meer heel geliefd bij het publiek. Hij kon dan achterin het veld terug zijn plaats in nemen en we kregen terug groen en dit tot de yellows van de pit stop en ondertussen was David Gravel in de 41 aan kop gekomen voor Pittman.
Na de pit stop kregen we terug groen en werd in 1 keer zonder yellows de wedstrijd uitgereden en David Gravel werd niet meer bedreigd voor de overwinning, alleen kreeg hij nog een paar gevaarlijke situaties bij achterblijvers maar hield het onder controle en won de wedstrijd. Voor de 2 plaats was het wel een heuse strijd want ondertussen kwam Logan Schuchart hard opzetten en ging voorbij aan Pittman en werd 2de en Pittman 3de.
De winnaar van vorig jaar Brad Sweet kende enkele problemen bij het inhalen van Tim Keading en moest hard in de ankers en kon net een aanrijding vermijden eerst met Keading en dan met de vangrail waardoor hij veel tijd verloor , indien hij dit niet had gehad was een 2 plaats mogelijk geweest denk ik maar Gravel was te ver weg om nog bij gehaald te worden.

De super charger van de wedstrijd was voor Logan Schuchart in de 1S , hij kwam van de 22ste plaats tot op de 2de plaats en de Crew chief of the Knoxville Nationals was voor de kleine Jaxx Johnson , zoon van overleden Jason Johnson 41

Klik hier voor de fotos.

Christof Vandekerckhove

Terug naar Aug (2019)