Verslag Knoxville 9 augustus
10-08-2019
Hey Speedwayfans,

Weeral een dag verder, vandaag was de last chance finale voor de laatste 4 plaatsen in de A main Knoxville Nationals van morgen. De snelste tijd was voor de 92 van Sye Lynch vandaag, Tom Harris klokte een 53 ste tijd op 78.
Het loopt niet helemaal zoals gewenst voor Tom maar toch niet slecht wat hij doet.Als je kijkt hoe je in de wagen zit en hoeveel plaats je maar hebt en dan nog eens meer dan 1000 PK , de open pipe uitlaat , dan krijg je het al bang van ernaar te kijken…

Er waren dan 6 heats vandaag , gewonnen door 21 Brian Brown , 1 Travis Rilat , 11 Hunter Schuerenberg , 2M Kerry Madsen , 21K Thomas Kennedy  en 11K van Kraig Kinser , zoon van de King Steve Kinser. Daarna kwam er een C main waar Tom in reed , terug niet helemaal goed, had duidelijk problemen met de afstelling van de wagen. Hij werd daar uiteindelijk 11de , de winnaar was 44 Chris Martin , de B main 1 werd gewonnen door T Mac Terry Mc Carl ,  de andere B main werd gewonnen door 27 Carson Mc Carl trouwens de zoon van T Mac die de andere B main won.

Door de avond door waren er heel wat crashes, ik denk een koprol of 5 , vele gele en rode vlag situaties , de stress om te kwalificeren zat er erg in.
Dan tijd voor de A main met een spannende wedstrijd vooral voor plaats 4 waar verschillende plaatswissels gebeurden , ondertussen reed Kerry Madsen telkens genoeg voorop om zonder problemen de wedstrijd te winnen.
Dus De Madman  Kerry Madsen in de 2M won de A main voor de 1S van Logan Schuchart , de 5 van Shane Stewart en de 41S van Dominic Scelzi.
Deze 4 starten dus als laatste in de Knoxville Nationals A main.
Enkel plaats 17 tot 20 moet nog worden betwist en dit is morgen in de B main  en daar hebben we dus nog toppers bij zoals James Mc Fadden, Rico Abreu , Gio Scelzi , Donnie Chatz , Carson Macedo Jacob Allen , T Mac ,Sammy Swindell ,Kraig Kinser en Chad Kemenah en nog 14 andere .

De rijders die het haalden in de A main hebben alvast 10000$ verdient.
Morgen strijden ze dus om de Knoxville titel en 150000$ voor de winnaar.
Op pole staat 87 Aaron Reutzel met naast hem de 41 van David Gravel, daarna komen Saldana en Tim Shaffer , Sweet staat op de 3de rij.
We kijken er naar uit!

Klik hier voor de fotos


Christof Vandekerckhove

Terug naar Aug (2019)