Verslag Knoxville 8-8
09-08-2019
Hey speedway fans,

Vandaag was dag 2 van de Knoxville Nationals. Ook was Tom Harris aan de beurt met nog vele andere toppers zoals de regerende Knoxville champion Brad Sweet. Quick time was voor Shane Stewart in de nr 5 auto, 
De heat winnaars waren Jason Sides, het meisje in de 17WX Harli White, Brock Zearfross , Sye Lynch en voor 49 Brad Sweet in de Napa auto.
Na de heats waren  de finales met in de C main na een teleurstellende laptime Tom Harris , daar werd hij 8ste. Deze wedstrijd werd gewonnen door Bill Balog in de 17BX voor Greg Wilson in de W20.

De B main werd gewonnen door ex Nationals winnaar in de 49X Tim Shaffer voor 83 Darryn Pittman. Dan was het tijd voor de show van World of outlaws commentator Johnny..  You wanted the best , you got them four abreast, the World of Outlaws.
Het werd een heel spannende wedstrijd met tal van positie wisselingen.
Uiteindelijk was het de 41 van Johnson Racing ,  David Gravel die de overwinning behaalde voor de Champion van vorig jaar The big cat Brad Sweet en in 3de positie Carson Macedo in de 2. Het was een emotionele overwinning voor het Johnson team na het overlijden van Jason Johnson in  zijn 41 auto na een crash vorig jaar .Het team was ook bijgestaan door the one and only  Jeff Gordon , David Gravel heeft op de 41 ook de sponsoring waar Jeff Gordon zijn laatste jaren in Nascar had, namelijk Axalta.
Samen met Jeff Gordon was ook Mark Webber ex F1 Red Bull aanwezig.

Het was een prachtige avond en nu op naar de Last chance waar heel wat toppers zich morgen nog moeten qualificeren voor de Main event.
Er zijn nu reeds 16 rijders zeker van in plaats in het Main event van zaterdag, dit zijn Aaron Reutzel, David Gravel, Joey Saldana, Tim Shaffer, Parker Price Miller, Brad Sweet, Tim Keading, Paul Mc Mahan, Brent Marks, Daryn Pittman, Trey Starks, Matt Juhl, Corey Eliason , Ian Madsen, Sheldon Haudenshild and als laatste Lance Dewease.
De rest moet zich nog bewijzen om nog bij de beste 8 te komen en zo nog in de show te geraken zaterdag.
Dus voorlopig geen Larson, Chatz, Scelzi, Mc Fadden, Macedo,  Kinser , Brown , Bacon , Rico Abreu , Tom Harris en alle andere .

Klik hier voor de fotos.

Christof Vandekerckhove


Terug naar Aug (2019)