Verslag Knoxville nationals  dag 1
08-08-2019
Vandaag was een drukke dag met eerst een bezoek aan Karl Kustoms waar we een rondleiding kregen in de workshop.
Er stonden prachtige Camaros zoals de oranje die je in de fotos ziet, die staat te koop voor rond de 100000$, verder ook de mooie GTO die je ook kan kopen voor een 80000$. De mensen daar waren heel vriendelijk en vonden het leuk dat we interesse hadden om bij hen langs te gaan voor een bezoekje.
Daarna gingen we verder naar Slideways Go karting waar er wedstrijden waren voor de kinderen op dirt karts. Ook is er een asfalt oval waar je met een huurkart kunt rijden.

Eerder op de dag was daar trouwens een evenement met Tony Stewart , Kyle Larson en Ricky Stenhouse die daar samen met het gewone volk voor een of andere goede doel een wedstrijd reden maar dit was reeds afgelopen toen wij er waren.

We gingen dan verder naar Knoxville voor de eerste avond van de Knoxville Nationals waar de eerste helft van de deelnemers aan de beurt waren voor hun quali avond. De beste tijd werd neergezet door Ian Madsen van Australie , voor Reutzel en Tim Keading. Daarna waren de heats met een beetje een tegenvallende Chatz. We hadden dan de C Finale die gewonnen werd door Fast Freddy Rahmer en dan volgde de B finale met daarin Chatz en Larson die 4de en 6de eindigden. Zo kon Chatz nog net in de A main geraken waar hij 11de werd, Larson raakte niet in de A main. De A main werd dan uiteindelijk gewonnen door de 44S van Trey Starks uit Washington voor James Mc Fadden in de auto van Kasey Kahne die vorige week trouwens de Nationals won bij de 360 Sprints, derde werd Sheldon Haudenshild in de Stenhouse NOS auto.
De winnaar is dus een redelijk onbekende naam en is ook semi pro, hij werkt door de week samen met zijn broer en vader in een Machine shop wat ze samen uitbaten.

Na het eind van dag 1 zijn de eerste 10 in punten reeds gekwalificeerd voor de Nationals finale op zaterdag.
Dit zijn Reutzel, Keading, Mc Mahan, Marks, Starks, Madsen , Haudenshild, Mc Fadden, Gio Scelzi en Donnie Chatz.
Larson komt pas op de 21 ste plaats en moet vrijdag naar de Last chance.
Morgen is er dag 2 en zal Tom Harris rijden.

We kijken er alvast naar uit!

Klik hier voor de fotos

Christof Vandekerckhove


Terug naar Aug (2019)