Autospeedway Lelystad 28 juli
24-07-2019
Road Legal Stockcar rijdt door Lelystad

Vanwege de Brexit zeer bijzondere Stockcar voor het laatst in Nederland
Zondag 28 juli is er wederom actie, spanning en sensatie op het Midland Circuit te Lelystad.
NOV autospeedway organiseert de traditionele juli races en heeft de “Road Legal Stockcar” uitgenodigd. In het mekka van de autosport; Groot Brittannië, kun je het zo gek niet bedenken wat betreft het autoracen. Ook raceauto’s voor de openbare weg zijn daar een welbekend verschijnsel. Een hele vreemde verschijning is echter de “Road Legal Stockcar”. Een stalen chassis, een V8 onder de kap, geen airco of verwarming, maar puur genieten van geluid en omgeving. Het woord “Stockcar vind zijn oorsprong in de USA waarbij“stock”staat voor voorradige onderdelen en car voor auto. Samengevat een bolide gebouwd met bestaande onderdelen.

De bezoekers van de Racing Expo in Leeuwarden mochten zich in januari al vergapen aan het hele bijzondere voertuig. Voor de bezoekers van de wedstrijden zondag in Lelystad is er iets veel mooiers. Zij maken namelijk
kans op een ritje met de “Road Legal” bolide.

De “Road Legal Stockcar”, rijdend met een geldig Engels kenteken en Engelse MOT (APK), wordt door eigenaar Ian Higgins gekoesterd. Samen met zijn vrouw komt hij over de openbare weg naar Lelystad gereden. Tijdens zijn eerste bezoek aan Nederland heeft hij mogen ervaren dat ijverige wetsdienaars zijn bolide wel heel erg vreemd vonden. Na enkele kilometers op Nederlandse bodem werd hij aan de kant gezet, en werd alles grondig gecontroleerd. Conclusie: niks op aan te merken, en ook voor Nederland “Road Legal”. Na de “Brexit” veranderen de regels dus kreeg hij wel de mededeling: “Na de “Brexit” mag je bij ons niet meer de weg op”, maar mocht daarna zijn weg vervolgen.
Reden te meer voor de organisatie van de Autospeedway te Lelystad haast te maken om hem nog één keer naar Nederland te halen en er iets speciaal van te maken. Onder alle bezoekers worden 3 ritten met de “Road Legal” Stockcar verloot. Wil je je kansen vergroten, koop dan loten en wie weet ben jij de gelukkige die meegaat voor een rit door Lelystad.
Dit en nog veel meer spectaculaire bolides staan garant voor een dag vol raceplezier voor jong en oud!
De racedag start om 11 uur, met deelnemers uit Engeland, Duitland, België, Frankrijk en eigen land wordt het een hele internationale happening.
Een promofilm over wat je te wachten staat : https://youtu.be/r7F06gVqHF0
Wat komt er aan de start: de Stockcar F1 met hun brute 8 cilinders, Stockcar F2, Late models, de kids in de Brisca Micro F2 stockcars en de F3 stockcars, Midland junioren, Midland Rookie Rods, BMW 325 i cup, Midland Hotrods, formule Toyota’s en de National Hotrods.

De wedstrijden beginnen zondag om 11.00 uur.
- Entree volwassenen € 10,- Kinderen < 12 jr € 5,-.
- Weekendkaart za en zo € 15,- .
- Voldoende gratis parkeergelegenheid.
- (Overdekte) tribunes en ruime catering aanwezig.
Op zaterdag wordt er getraind vanaf 12.00
- Pits toegankelijk met je entreekaart.
- Voldoende gratis parkeergelegenheid.
Alle info over deze sensationele vorm van autosport vind je op onze website
http://www.autospeedway.org/ en onze facebookpagina

Terug naar Jul (2019)