Het Dirt weekend HAC/FAC
13-07-2019
Het Dirt weekend HAC/FAC; twee dagen racen op twee verschillende circuits.

In het weekend van zaterdag 31 augustus en zondag 1 september staat het Dirt weekend HAC/FAC op de agenda. Tijdens deze tweedaagse wordt er op twee banen gestreden. Op zaterdag 31 augustus is het circuit in Hallum het strijdtoneel. Op zondag verhuist het circus naar Speedway Blauwhuis voor de ontknoping in het Dirt weekend.

Twee dagen bomvol autosport. In Hallum staan vijf klassen op het programma; De FAC/HAC1600, Rodeo, Vrije standaard, Stockcar F2 junioren en de Stockcar F1. De strijd in de Stockcar F2 junioren, Rodeo, en FAC/HAC1600 zal gestreden worden over twee dagen waarna vervolgens bekend zal worden wie de winnaar van het Dirt weekend is. Dit jaar rijden de HAC1600 en de FAC1600 samen in één klasse en op dakkleur. Op deze manier kunnen de coureurs twee dagen racen én aanspraak maken op de winst in het Dirt weekend.

In de heat races kunnen de coureurs op beide dagen punten scoren voor de finale. Het gemiddelde aantal punten over de heats van Hallum zal meetellen voor de finale opstelling op zondag in Blauwhuis. Dit betekent dat alle behaalde punten op Hallum gedeeld worden door drie, bijvoorbeeld; 3 keer winst = 45 punten / 3 = 15 punten. Dit geldt voor de FAC/HAC1600, Rodeo, en Stockcar F2 junioren.

Voor de Stockcar F1 geldt dat alle punten uit de heats van Hallum en Blauwhuis worden opgeteld. Deze punten zullen alleen geteld worden voor het bepalen van de finale opstelling van de Stockcar F1 bokaal op zondag in Blauwhuis. Op zowel Hallum als op Blauwhuis wordt een reguliere finale in de Stockcar F1 gereden waarbij geldt dat de winnaar van elke finale aanspraak maakt op een startplek op de eerste rij van de finale van de Stockcar F1 bokaal. Een toss zal uiteindelijk bepalen welke coureur aan de binnen- of buitenkant start. De verdere opstelling van de Stockcar F1 bokaal finale is op punten, wie de meeste punten scoort start vanaf de tweede rij.

Voor de Stockcar klassen is het goed om te weten dat er dit jaar in Hallum weegschalen aanwezig zijn. Omdat de strijd op een steeds hoger niveau gestreden wordt zorgt de organisatie in Hallum er voor dat er wegerij aanwezig is. Tevens zal er een keurmeester aanwezig zijn bij het wegen.

Na de races in Hallum is er de mogelijkheid tot overnachting op het circuit. Tevens is er na afloop van de races in live muziek met zanger Jelle Jitze in de tent. Op zondag 1 september gaat de strijd verder op Speedway Blauwhuis. De poort gaat hier open om 08:00.

Deze dag staat in het teken van Super Sunday. Met de finale in de Stockcar F2 Supercup. En met de afsluiting van de dag in de vorm van de Stockcar F1 bokaal. Voor de andere klassen gaat de strijd verder om de winst van het Dirt weekend. Op beide dagen zijn er mooie prijzen te winnen voor de coureurs. In de vorm van premies, prijzengeld of waardebonnen. Voor Stockcar F2 junioren zijn er tevens banden te winnen. Voor de snelste coureur in de dakkleur ligt een band klaar (wit, geel, blauw en rood/superstar).

Voor de bezoekers belooft het een unieke tweedaagse te gaan worden.

Wij nodigen jullie van harte uit op beide dagen,

Met sportieve groet,
Het bestuur HAC & FAC

Terug naar Jul (2019)