Autocross Texel 30 juni
24-06-2019
Ronkende motoren, hoge snelheden, buitelende bolides en opspattende prut in de MAB-arena in Eierland, waar aanstaande zondag 30 juni de eerste autocross wordt verreden. Het begint om 12:00 uur.

150 tot 200 bolides komen naar schatting aan de start, verdeeld over vijf categorieen. Bangerstox: Als je auto niet meer door de APK komt, dan mag hij meerijden in de bangerstox. In deze klasse is niets te gek. In deze klasse rijden tientallen coureurs. Of het zo n dolle race wordt als vorig jaar, is nog een verrassing. Het werd een ware veldslag, waarbij slechts drie auto s de finish haalden.

Junioren rijden in een eigen categorie. Ook hier zijn de rijders aan elkaar gewaagd en zullen elkaar in hun autos niet sparen. Niet zelden nakomelingen van coureurs, die zelf hand-en-spandiensten verrichten. Zo hebben gepensioneerde autocrossers een mooie smoes om toch de schuur in te duiken. Het zal er niet zachtjes aan toe gaan, snelheden van 70 km/uur zijn geen uitzondering.

De Rodeoklasse, het toneel van gebutste en gepimpte voertuigen waarin het oorspronkelijke model nog is te herkennen, telt ook vele tientallen deelnemers.

Voor de Vrije Standaard Klasse vermeldt de deelnemerslijst zo n twintig deelnemers. Ladies and gentlemen, start your engines , is het moment waarop de coureurs van de Stockcar Formule 1-klasse in de finale hun bolides laten bulderen.

Later deze week nog de deelnemerslijst

MAB Texel

Terug naar Jun (2019)