Jan -Feb -Mrt
Apr -Mei -Jun
Jul-Aug-Sep
Okt-Nov-Dec
 
Autospeedway seizoen  Lelystad van start
11-03-2019
Zondag 17 maart gaan de poorten van het Midland Circuit Lelystad weer open voor de autospeedway coureurs.
De coureurs staan te trappelen, wat te merken was tijdens de eerste trainingsdagen. Velen maakten ervan gebruik om hun bolides te testen.
Nieuw 17 maart tijdens de seizoens- opener, gaat er weer gestreden worden voor de punten in de diverse kampioenschappen. Nieuwe namen gaan we zien in de Midland junioren. De interesse in deze klasse met gelijkwaardige standaardautos met een maximale motorinhoud van 1049cc, is groeiende.
Vanaf 11 jaar mag je instappen, maar pas op want het racevirus is extreem besmettelijk. Vanuit alle windstreken, bijna elke provincie is vertegenwoordigd, komen coureurs naar het Midland circuit.
Jongens en meisjes zoals Sharona Pol (Roswinekel) Femke Vermeulen(Tilburg) ,Dain van Haarlem ( Doetinchem) en Levi Pepels (Urmond) gaan hun debuut maken op het asfalt in Lelystad .

O-verstappen
Steeds meer jeugdigen zijn geïnteresseerd in autosport, en beginnen vaak al jong. Mede door leeftijdsgrenzen is het voor bepaalde coureurs nodig om over te stappen, of door te groeien. Mooi voorbeeld is de 11 jarige Assendelftenaar Davey Smit, begonnen bij de kids in de F3 stockcars, daarna succesvol in de Brisca Micro F2 stockcars, en nu aan de start in de Midland junioren.
Vader Marco, al decennia besmet met het autospeedway virus, heeft de bolide van zijn zoon perfect geprepareerd. In de diverse trainingen liet Davey zien dat hij erg snel was met zijn nieuwe bolide. 17 maart maakt hij zijn wedstrijd debuut, en zullen er vele ogen op hem gericht zijn.

Spektakel

De smaakmakers binnen de Autospeedway sport zijn de Stockcars. De Formule 2, met hun snelle 4 cilinders, mogen in de bochten de bumpers gebruiken om de concurrenten opzij  te zetten.
Dit zorgt vaak voor veel spektakel, tot grote vreugde van het publiek.
In 2019 zullen, de vele heren coureurs, er een grote concurrent bij krijgen. De charmante 24 jarige Chantal Hoedt uit Blokker heeft de supersnelle bolide van de Dutch Open Kampioen Sebastiaan Vowinkel (Ommen) overgenomen . Dat er benzine in haar bloed zit heeft ze van geen vreemden, immers zowat de hele familie is actief binnen de autosport. Zelf stuurde ze in het verleden met hoge
snelheid langs de betonnen muren op het circuit in de Midland Hotrods, en gaat nu haar geluk beproeven in de spectaculaire Stockcars. Redenen genoeg voor de mannelijke concurrenten om de bumpers te gebruiken in deze sensationele vorm van autospeedway ; stockcar racen

Het programma bevat tevens de Stockcar F1, de kids in F3 Stockcars en de Brisca Micro F2 . De Midland Hotrods, Midland Rookie Rods en de BMW 325i cup.

De wedstrijden beginnen om 11.00 uur.
- Voldoende gratis parkeergelegenheid.
- Entree volwassenen € 10,- Kinderen < 12 jr € 5,-.
- (Overdekte) tribunes en ruime catering aanwezig.
Midland circuit Talingweg 89 8218NX Lelystad (achter het vliegveld)
www.autospeedway.org
facebook: NOV Autospeedway Lelystad .
Instagram: NOV autospeedway
Youtube : https://tinyurl.com/y7kpf2r3
Twitter: @autospeedwayNOV

NOV Lelystad

Terug naar Mrt (2019)