Jan -Feb -Mrt
Apr -Mei -Jun
Jul-Aug-Sep
Okt-Nov-Dec
 
Camso nieuws
05-03-2019
-Wij zoeken 2 officials:
1 voor met de startcar te rijden (liefst beetje kennis van de franse taal)
1 baanofficial (bocht 2)
- NUMMERS BIJ DE BANGERSTOX: Door het zeer grote aantal deelnemers bij de Bangerstox, moeten wij de nummers voor de Bangerstox uitbreiden tot 350. Ook zullen al degenen, welke 1 jaar niet gereden hebben, hun Bangerstox nummer verliezen.

- METEN GELUID VAN DE UITLATEN:
Wij hebben er verleden jaar reeds op gewezen dat er veel Bangerstox en af en toe ook een Prive Car te veel lawaai maken. Maar erop wijzen, helpt blijkbaar niet, want er zijn steeds meer en meer Bangerstox, welke met 1 enkele kleine uitlaat rijden, alhoewel duidelijk en sedert minstens 10 jaar in het reglement staat, dat Prive Cars en Bangerstox de standaard uitlaat moeten hebben.
Wij willen onze vergunning niet op het spel zetten. Daarom zullen wij dit jaar grote aandacht aan dit punt besteden.
Vanaf 31 maart 2019 moeten alle PRIVE CARS en BANGERSTOX TWEE goed werkende uitlaat dempers hebben. Wanneer de uitlaat onder de auto blijft, dan mag het einde van de uitlaatbuis NIET VROEGER EINDIGEN DAN TER HOOGTE VAN DE ACHTERAS. Om te vermijden, dat bij een crash (vooral dan bij de Bangerstox), de uitlaat samengedrukt wordt, mag deze uitlaat ook BINNEN geplaatst worden. Wanneer de uitlaat binnen door de auto loopt, dan MOET hij eindigen ter hoogte van de achterruit. In dit geval moet binnenin een beschermplaat geplaatst worden over de uitlaat, naast de zetel van de piloot, zodat de piloot zich niet kan verbranden. De uitlaat mag niet aan de zijkant van de auto uitkomen. 

Bij de Super Prive Cars zal ook gemeten worden op 9 en 10 maart. Vanaf 31 maart mag het einde van de uitlaatbuis NIET VROEGER EINDIGEN DAN TER HOOGTE VAN DE ACHTERAS. Ook hier mag de uitlaatbuis binnen gelegd worden (zie hierboven).
We hebben een professionele decibel meter gekocht en we gaan op 9 maart reeds beginnen meten (zaterdag tussen 15u00 en 16u00 op de piste ter hoogte van de startlijn en op zondag van 9u00 tot 10u00), zodat iedereen weet of hij iets moet veranderen tegen 31.03. De metingen gebeuren bij 4000t/m onder een hoek van 45 tegenover de breedte as van de auto of 135 tegenover de lengteas van de auto. Ter informatie: volgens de Europese Wetgeving mogen autos op de weg niet meer dan 80dBA lawaai maken tijdens het meten.

Camso speedway

Terug naar Mrt (2019)