Citrus speedway verslag
15-02-2019
Legends Inex winter nationals

Op donderdag middag 14 februari zijn we naar Citrus speedway geweest naar de Inex winter nationals voor legends en bandelero. Voor maar 5 euro kon je een hele middag racen kijken, je kon dan niet in de pits. Er waren 3 groepen Bandeleros die allen waren ingedeeld in leeftijd en ervaring. De jongste coureurs waren 8 jaar en de oudste waren 12+. Bij de legends ook 3 groepen van leeftijd een 12-15 een van 16-39 een van 40+ en dan nog de Pros . Bij de legends stonden per groep ruim 20 autos aan de start en bij de bandeleros bij de 8 plus beginners 6 autos en bij de andere 2 groepen 15+.
De races waren leuk om te zien met veel actie . Er waren 2 heats waar het in de laatste ronde werd beslist door crashes . Het was een leuke middag die iets langer duurde dan 4 uur. De rijders kwamen uit alle hoeken van de VS en ook nog uit Canada.

Nu nog even over Citrus speedway. De baan is een heel sfeervolle baan goed om te zien was dat er een gedeelte was voor families, dus zonder alchohol en drank. Voor de mensen die drinken is er een gedeelte met tribunes maar ook met barkrukken en tafels. De baan was goed verzorgd en had 2 verschillende bochten waarvan een waar ze hard in konden. Normaal rijden op Citrus klasse als Late Models en street stocks en de entree is dan maar 10 dollar. Er waren trouwens ook leuke gesprekken met de lokale speedway fans.
De baan is zeker een bezoek waard en ben je er met de speedweeks kun je ook zeker naar de Legends week gaan een dag, het mooie ervan is dat je het goed kunt combineren met een avond wedstrijd op Bubba raceway.

Klik hier voor de fotos

De volgende stop zal zijn de USAC sprintcars op Bubba raceway .

Groetjes Pewi Peter 

Terug naar Feb (2019)