Jan -Feb -Mrt
Apr -Mei -Jun
Jul -Aug -Sep
Okt-Nov-Dec
 
Bubba Raceway 9 februari verslag
11-02-2019
Hallo Speedwayfans,

Afgelopen zaterdag voor de eerste keer in me leven naar wedstrijd geweets op Bubba Raceway. 2 Jaar geelden wel al op het circuit geweest maar toen waren de races afgelast. Dus nu kon ik de baan eens goed bekijken. De baan in Bubba is echt een kombaan wat eigenlijk niet te zien is
op filmpjes en fotos. Er zitten hoogte verschillen in. Het is kwa sfeer een gezellige baan van rond de 600 meter. Kwa toeschouwers een stuk minder als Volusia speedway.

Gisteren reden er de USAC midgets en de 360 sprint cars. Bij de 360 sprint cars waren er 42 sprint cars waar onder de Engelsman Ryan Harisson en oud nascar coureur Tonny Stewart.
De wedstrijden begonnen met de dash voor cash en daarna 6 heast van 7 autos. Het was Ryan Harrisson zijn 2de dag in de sprint cars en inde heat dat hij reed werd hij laatste, de heat werd gewonnen door Tonny Stewart. Na de heast kwamen er 2 B mains met 13 per main. In de B main waar Ryan Harrisson reed werd hij knap 9de en dat is goede prestatie als je voor 2de dag sprint cars rijdt.
De A main stonden 24 autos aan de start, en de wedstrijd wedstrijde gewonnen door Mark Smith #1 voor # 15 Sam Hafertape, derde werd Tonny Stewart.

Het was voor mij de eerste keer dat ik de midgets zag en er werden 3 heats gereden met elk 8 autos voordat de vooral jeugdige rijders aan de finale begonnen. Het is een klasse waar ze duidelijk aan mekaar gewaagd zijn en aan de finale stonden 24 autos aan de start. De finale werd na een ronde stilgelegd nadat een van de deelnemers een keer of 5-6 over de kop sloeg. Daarna was het een mooie strijd na de herstart en was Tyler Courtney die de finale won voor Kevin Thomas.
Het was een mooi avondje speedway en we aan donderdag terug naar Bubba voor de USAC Sprint cars.

Klik hier voor de fotos

Groetjes Pewi Peter

Terug naar Feb (2019)