Jan -Feb -Mrt
Apr -Mei -Jun
Jul -Aug -Sep
Okt-Nov-Dec
 
Worldqualifiers naar Speedway Blauwhuis
31-01-2019
Op zondag 7 april en donderdag 30 mei staan kwalificatie wedstrijden voor het Wereldkampioenschap voor de Stockcar F1 klasse op de agenda bij de FAC. Op deze twee wedstrijddagen kunnen de coureurs punten scoren om zich te kwalificeren voor het WK stockcar F1 in het Engelse Kings Lynn op zaterdag 14 september.

In goed overleg met de ACON en ASE is er een overeenstemming bereikt om twee kwalificatie wedstrijden toe te kennen aan Speedway Blauwhuis. Door deze toekenning hopen de betrokken clubs een aantrekkelijk programma aan te kunnen bieden aan de coureurs en aan de toeschouwers.

Het Wereldkampioenschap leeft onder de stockcar coureurs. Dit jaar wordt deze wedstrijd gereden op gravel. King Lynn is het strijdtoneel. Volgens coureurs één van de mooiste banen ter wereld. Daardoor is de interesse van de Nederlandse stockcar coureurs groot. Geschat wordt dat zo’n vijftig Nederlandse coureurs zich willen gaan kwalificeren.

Op zondag 7 april gaat het seizoen bij de FAC knallend van start. Voor coureurs en toeschouwers, zet deze wedstrijden op de agenda. Met een groot deelnemersveld is de strijd op de baan gegarandeerd. 
Met sportieve groet, 
De FAC

Terug naar Jan (2019)