Jan -Feb -Mrt
Apr-Mei-Jun
Jul-Aug-Sep
Okt-Nov-Dec
 
Wist je datjes
04-01-2019
- Dat de stockcar F1 Bokaal dit jaar over 2 dagen is namelijk 31 augustus Hallum en 1 september Blauwhuis, dus weer een mooi weekendje stockcar racen.

-Dat het format voor de Euro Nascar bekend is voor Raceway Venray bekend is. Ook dit jaar rijden ze weer in 2 klasse de Elite 1 en 2 ( 2 man in een auto ).Zo zal de Elite 2 race op zaterdag 13 juli verreden gaan worden met een racelengte van 75 ronden. De Elite 1 zal zondag 14 juli hun race rijden met maar liefst 100 ronden. Dus keer echte Nascar sfeer mee maken  schrijf 13 en 14 juli maar in je agenda.

- Dat de national banger race met de meeste autos dit jaar in Europa was het WK Unlimited bangers in Ipswich met 233 autos de tweede was de Emmen team race met 221 autos. 
De baan waar de meeste bangers hebben gereden over het hele jaar is Kings Lynn.

- Dat de V6 Euro Pick up series ( de oude BRL  ) volgende  jaar ook een anatal keer op Raceway Venray aan de start komen waaronder ook in het weekend van de Euro Nascar.

- Dat er in de Amerikaanse staat Wyoming 6 speedway banen zijn en dat op 580 duizend mensen. En op die banen wordt gemiddeld ook meer gereden als hier zo heeft Sheridan speedway 23 races per jaar tussen  half april en eind september. En dat is niet alle autosport want ze hebben ook nog een Hypoxia Dragway wat de hoogst liggende dragstip is van USA en Mudbogging en dievsre demolition derbys.

- Dat NA18 en half jaar weer de saloonstockcars op Arlington reden. De finale  werd gewonnen door Europees kampioen Diggy Smith die 18 en half jaar geleden ook toen de finale won.

- Wij horen van veel Pewi.nl bezoekers dat ze wist je datje leuk vinden .Wij hebben voor wist je datjes jullie nodig dus heb jij ook en wist je datje mail dat dan naar peter@pewispeedway.eu      


Terug naar Jan (2019)