Camso nieuws
03-12-2018
VOORSTEL REGLEMENTSWIJZIGING 2019 PRIVE CARS en BANGERSTOX

De bedoeling van dit voorstel is om meer mogelijkheden te scheppen om auto’s te bouwen voor deze beide klassen.
ZEER BELANGRIJK: het is niet de bedoeling, dat de auto’s sneller worden, dan nu het geval is. Indien we zouden zien, dat door één van deze maatregelen, sommige auto’s sneller zouden worden, dan zullen we maatregelen treffen om dit tegen te gaan door o.a. bepaalde auto’s te verbieden of door te verplichten gewicht (50kg of 100kg) bij te leggen op de plaats van de “co piloot”

1° Injectie mag omgebouwd worden naar carburator. De carburator moet van hetzelfde merk zijn als de auto en moet komen van een model, welke maximaal dezelfde pK’s heeft als de oorspronkelijke motor / andere mogelijkheid: … en moet komen van een model, welke maximaal 110pK standaard heeft.
Er mag niets veranderd worden in deze standaard carburator (sproeiers etc.)

2° De motor moet niet noodzakelijk bij het model behoren, maar moet wel van hetzelfde merk zijn. Bijvoorbeeld: in een Renault Megane mag een F2N motor ingebouwd worden.

3° Er mag altijd een minder sterke motor ingebouwd worden, dan de oorspronkelijke motor. Deze motor moet wel van hetzelfde merk zijn. 
Bijvoorbeeld: in een Sierra kas mag natuurlijk ook een 1600cc of een 1300cc ingebouwd worden.

4° Alle auto’s (zowel 8, 12 of 16 kleppers) worden toegelaten, welke maximaal 110pK standaard hebben.
12 of 16 kleppers, welke meer dan 90pK standaard hebben moeten 50kg gewicht bijleggen op de plaats van de “co piloot”. Indien we zouden zien, dat deze auto’s té snel zijn, dan kunnen wij het gewicht verhogen naar 100kg.

CAMSO SPEEDWAY

Terug naar Dec (2018)