Camso nieuws
29-11-2018
1° CHRISTMAS TROPHY: 
- De poorten gaan op zaterdag 8 december open om 12u00
- Er zijn 2 reeksen voor Prive Cars en Super Prive Cars op zaterdag tussen 13u45 en 16u00
- De zondag zijn er 1 reeks en de finale voor de PC en SPC
- Er zijn geen parking tickets voor de Prive Cars

2° INSCHRIJVEN VOOR VOLGEND JAAR: kan in de toren van de officials (niet vooraan) de zaterdag en de zondag, gedurende de wedstrijden.

3° Wij herinneren er aan, dat de piloten, welke voor de eerste keer dit jaar rijden op de Christmas Trophy, volgend jaar geen licentie moeten betalen, INDIEN ZE DE EERSTE WEDSTRIJD OP 10 MAART 2019 MEERIJDEN.

4° BANGERSTOX: Het klassement van het kampioenschap, zoals het nu op de website staat, (www.camso.com) is het juiste. Dus zonder de speciale wedstrijden, welke niet meetellen voor het kampioenschap: Pre 90, Team Races, Old Skool en de World Cup

5° SUPER PRIVE CARS:
- Peter Carmoy #139 moet de 2 volgende wedstrijddagen op ½ starten voor een manier van rijden, welke niet past in de klasse. Nadat we hem reeds de ronde ervoor, per radio, gewaarschuwd hadden, dat het niet mogelijk is om binnen door iemand voorbij te gaan, als er geen plaats is. De volgende ronde is hij, in bocht 1, met de 4 wielen over de witte lijn, iemand voorbij gestoken, heeft hem dan naar buiten geduwd, met als gevolg dat er een crash ontstaan is, waarbij 2 andere auto’s in de muur zijn terechtgekomen.
- Jonathan Dhondt #54 krijgt een officiële waarschuwing, voor een rijstijl, welke niet past in de klasse. Men kan zich, in deze klasse, niet in een gat dringen, welke te klein is voor een auto. Gelukkig is hierbij geen schade ontstaan.
6° PROGRAMMA ZATERDAG 8 DECEMBER
- Poort open om 12u00
- Wedstrijden Prive Cars en Super Prive Cars + vrije training Bangers tussen 13u45 en 16u00
- 18u00 tot 19u00: Gratis Gluhwein voor iedereen
- 19u00 tot 23u00: Barbecue georganiseerd door Team Grenscrossers, voor iedereen, welke ingeschreven is. Drank meenemen aub.
7° SCHORSINGEN:
- Prive Car 591 Diego Algoet wordt voor EEN organisatie (09.12) geschorst. Een supporter van hem (ten minste als men dat nog supporters kan noemen), heeft vrijwillig in het wagenpark zijn motor opgeblazen. Een piloot is steeds verantwoordelijk voor zijn aanhang en voor wat er met zijn auto gebeurt.
- Bangerstox 216 Sam Borre wordt voor de eerste 2 wedstrijden van 2019 geschorst bij de Bangerstox voor het rijden met een spaghetti uitlaat; dit is niet standaard is op de auto
- Bangerstox 86 Tony Reubrecht en 115 Damien Triquet: beiden hebben op 18.11 met een Renault Megane gereden met een motor F2N er in. Deze motor is standaard nooit geleverd geweest in een Megane. Standaard hebben de toegelaten motoren in een Megane tussen 75 en 97pK DIN. De motor F2N heeft 75pK DIN. Het verschil met 283 Aurelien Desreumaux is dat deze laatste een motor met duidelijk meer pK als standaard in een Clio heeft gebouwd. Dit is hier niet het geval. De F2N motor heeft even veel pK als de kleinste standaard motor in de Megane. Een schorsing van één jaar zou misplaatst zijn en fel overdreven zijn. Daarom worden beiden geschorst voor de eerste twee organisaties van 2019 bij de Bangerstox.
8° VERSTERKINGEN BIJ DE BANGERSTOX: we worden het langzaam beu dat steeds dezelfde piloten zich niet aan de regels qua versterking kunnen houden. Reparaties kunnen uitgevoerd worden met plaat van 1mm dik. Zolang de wetenschappers niet beslissen dat 2mm even dik is als 1mm, is 2mm niet toegelaten. Laatste organisatie werd ons door de keurmeesters gemeld, dat twee of drie piloten hun hoeken vooraan met plaat van 2mm dik versterkt hebben. We hebben hen dit doen wegsnijden. In het vervolg zullen we minder geduld hebben en zullen we ze gewoon niet laten rijden.
Er circuleert een foto op facebook van 172 David Delatte waarbij het er naar uitziet, dat de waterbak niet meer de functie heeft, waartoe het dient, maar eerder als versterking. Wanneer we oordelen, dat een constructie een gevaar kan betekenen voor de andere deelnemers, zal de piloot kunnen opladen en naar huis gaan (veranderen ter plaatse zullen we niet meer toestaan).

CAMSO SPEEDWAY

Terug naar Nov (2018)